Neke ideje za pravljenje pire krumpira

by | 21 studenoga, 2012

 Krumpir je zdrava namirnica koja se dobro slaže s mnogim jelima, a ako ne znate što biste stavili u omiljeni pire, pročitajte ove recepte.

Ukusni pire podrazumijeva malo putra i mlijeka, a ako mu dodate neke začine ili na primjer pečenu bundevu, dobit ćete nove ukuse i promijeniti rutinu.

 BIJELI LUK I ZAČINI
U pire stavite malo toplog mlijeka, putra ili margarina, sitno sjeckanog bijelog luka i po jednu žlicu timijana i peršuna. Mlijeko i maslac trebaju biti na sobnoj temperaturi prije stavljanja u krumpir.

 HREN
Pire krompir možete napraviti i s narendanim hrenom. Tome dodajte malo mlijeka, putra i maslinovog ulja, a začinite sa soli i paprom.

LUK
Dok se krumpir kuha, luk nasjeckajte i prepržite na putru dvadesetak minuta. Kad napravite pire s dodacima poput papra, soli i malo putra, preko prelijte sos od luka.

KARFIOL
Pošto skuhate karfiol, u blender ubacite nasjeckani bijeli luk, malo čedara, mlijeka, putra i dobro promiješajte. Zatim ubacite u krumpir i napravite pire.

SLANINA
Napravite pire krumpir po svojoj želji, a slaninu nasjeckajte na trakice i prepržite pa stavite preko krumpira. U pire možete ubaciti malo soli, papra i mlijeka, a u kombinaciji sa slaninom bit će ukusniji ako ga ne pretvorite u kremastu smjesu, već ostavite koji komadić.

BUNDEVA
Očišćenu i nasjeckanu bundevu posolite i malo nauljite pa pecite 25 minuta u rerni. Kad je gotova, izmiksajte je dok ne dobijete glatku smjesu. Putar zagrijte na tavi dok se ne rastopi pa ga zajedno s bundevom i sitno nasjeckanim bijelim lukom umiješajte u krumpir.

PARMEZAN
Parmezan će pireu dati jedinstven ukus, a priprema je vrlo jednostavna. Jedino na šta morate paziti je to da mikserom krumpir s mlijekom i putrom dobro izmješate dok ne postane sasvim kremast, a zatim dodate parmezan i još jednom sve dobro promiješate

 

Koji je vaš omiljeni način pripremanja pire krumpira?

Tagovi: