Ne doživljavate orgazam? Evo kako to reći partneru

by | 15 listopada, 2020

Iako velik broj žena redovito ne doživljava orgazam tijekom seksa s partnerom, većina njih ne govori o tome.

Brojna istraživanja pokazala su da više od 90 posto muškaraca redovno doživi vrhunac tijekom seksa, dok između 50 i 70 posto žena redovito ne doživi. Ono što žene najčešće tjera da šute o tome, jest činjenica da velik broj njih misli kako nešto jednostavno nije u redu s njima. Strah, sram, nedovoljna educiranost i manjak svjesnosti i samopouzdanja često dovode do toga da žene godinama pristaju na seks bez orgazma. Istraživanja su pokazala da žene najvećim dijelom ne doživljavaju orgazam jer im je potrebno direktno dodirivanje klitorisa tijekom penetracije. No čak i one žene koje su toga svjesne često odbijaju o tome govoriti s partnerom. Ako spadate među njih, u nastavku vam donosimo tri savjeta koja će vam pomoći da se oslobodite i otvoreno porazgovarate s partnerom o orgazmu.

Partner vam ne može čitati misli

Bez obzira na to radi li se o seksu ili odlasku u kino, vaš partner ne može znati što želite. Iskrenost treba biti temelj svakog odnosa, a vaš partner osoba koja vas podržava i ne osuđuje. Budite otvoreni prema partneru i recite mu da ne možete doživjeti orgazam te dođite do zajedničkog rješenja za taj problem. Isto tako, ako znate na koji način možete doći do vrhunca – nemojte se bojati pokazati ili izgovoriti to svom partneru.

Jednakost postoji i u krevetu

Ako jednakost postoji u drugim sferama vašeg zajedničkog života, nje mora biti za vrijeme seksa. Seks koji neprestano završava samo njegovim orgazmom zapravo nije završen seks. Morate znati da baš svatko zaslužuje orgazam te da se druga strana, uz vašu pomoć i smjernice, mora potruditi da to i dobijete.

Neznanje nije sramotno

Velik broj odraslih ljudi ne zna ništa o anatomiji čovjeka. Muškarci često ne znaju kako funkcionira žensko tijelo, a ponekad to ne znaju ni same žene. Nemojte se sramiti svog ili partnerovog neznanja. Zajedničko učenje i proučavanje može biti odlična predigra. Istražujte svoje i partnerovo tijelo, uključite ga u to istraživanje i dopustite si zbližiti se na taj način.

Foto: Dainis Graveris/Unsplash