Naučite kako reći partneru da ne doživljavate orgazam

by | 18 rujna, 2020

Iako orgazam nije jedina i najbitnija stvar kojoj težimo u seksu, ipak nije dobro ako jedna strana neprestano ostaje nezadovoljena.

To se najčešće događa ženama, koje zbog pretvaranja ili prešućivanja ostaju bez orgazma. Neke žene to rade godinama zbog straha i srama od partnera. No prije nego što s vama podijelimo načine na koje partneru možete reći što želite, a što ne želite, moramo napomenuti da je i kod dobrog seksa ključna iskrena komunikacija. Nemojte se bojati partneru iskreno reći da ne postižete orgazam. Onaj tko vas poštuje i voli, potrudit će se da u seksu uživate jednako kao i on.

Istražite što vam odgovara

Prije nego se upustite u razgovor s partnerom, istražujte sami. Velik broj žena izbjegava masturbaciju, najčešće zbog srama koji vodi do toga da apsolutno ne znate svoje tijelo, svoje želje i potrebe. Masturbacija potpuno prirodna i poželjna stvar, nemojte je izbjegavati jer ćete pomoću nje naučiti što vam odgovara u seksu.

Recite partneru svoje želje

Nakon što ste se dobro proučili, recite partneru što želite za vrijeme seksa. Većina žena ne može doživjeti orgazam bez “pomoći”. Hoće li to biti stimulacija prstima, igranje vibratorom i drugim seks igračkama ili nešto posve treće – na vama je. No nemojte prešutjeti partneru to da ne doživljavate orgazam. Budite izravni, no naglasite da seks nije samo orgazam te da vam je lijepo, no da želite sve to dovesti na višu razinu. Potaknite ga da čita i istražuje o tome kako bi vam oboma bilo što bolje.

Istražujte nove stvari zajedno

Nakon što ste partneru objasnili da je nepostizanje orgazma problem mnogih žena te nakon što ste oboje napravili svoju zadaću, vrijeme je da mu kažete da želite istraživati i uvesti nove stvari u vaš odnos. To može biti zajedničko masturbiranje, gledanje erotskih filmova, duge predigre, korištenje seks igračaka i sve drugo što vas uzbuđuje.

Foto: Bruno van der Kraan/Unsplash