Namirnice koje treba izbjegavati za vrijeme dojenja

by | 6 kolovoza, 2013

Kada doje, majke trebaju izbjegavati određene namirnice zbog toga što su neke vrste hrane nezdrave za bebu. Mnoge majke će uvidjeti da nakon konzumiranja određenih namirnica beba zna odbijati dojku ili se ponašati nemirno nakon obroka. U nastavku pogledajte popis nekih namirnica koje mogu uzrujati vaše dijete ili izazvati promjene raspoloženja…

Agrumi

Prvi na listi hrane koju trebate izbjegavati ukoliko dojite jesu sve vrste agruma. Spojevi prisutni u agrumima mogu iritirati vaše novorođenče i uzrokovati nervozu. Morate se okrenuti drugim izvorima vitamina C, poput papaje i manga.

Hrana koja nadima

Najbolje je za majke da izbjegavaju sve vrste hrane koja nadima, dok doje. Povrće koje sadrži visok sadržaj vlakana je strogo zabranjeno. Izbjegavajte povrće poput paprike i rotkvice.

Kofein

Tijekom trudnoće, žene ne smiju piti kavu. Ako ste čekali devet mjeseci kako biste počeli piti kavu, onda možete pričekati još nekoliko mjeseci dok dojite. Pijenje kofeinskih napitaka će utjecati na bebino raspoloženje i učinit će je nervoznom i razdražljivom. Također će je držati budnom.

Začinjena hrana

Začinjena hrana nije najbolji izbor hrane kada dojite svoje dijete. Unos začinjene hrane napravit će vašu bebu nervoznom nakon dojenja.

Alkohol

Smatra se da povremeno konzumiranje čaše vina ne predstavlja nikakvu opasnost dok dojite vaše dijete. Ali, ako konzumirate veće količine alkohola, to će dovesti do abnormalnog debljanja dojenčeta.

Češnjak

Majke trebaju izbjegavati češnjak dok doje zbog toga što beba može osjetiti okus češnjaka u mlijeku, a to može voditi do toga da odbaci mlijeko, jer joj se ne sviđa okus.

Brza hrana

Svi znamo da brza hrana ne sadrži zdrave izvore proteina u sebi. Dakle, poželjno je da izbjegavate brzu hranu dok dojite.

Izvor: ljepota.ba