


Sastojci:
- 400 g šampinjona
- 100 g badema
- 50 g maslaca
- 1 mala glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 1 dl bijelog vina
- 2 žlice vrhnja
- 1 žličica sjeckanog peršina
- dvopek, sol
- 150 g listova mesnate slanine
Priprema:
1. Gljive narezati na listove, luk na kockice, a češnjak naribati na sitno.
2. Na malo ulja u teflonskoj tavi popeći luk i češnjak. Potom dodati šampinjone te i njih kratko popržiti.
3. Zatim doliti bijelo vino, dodati začine po želji i pirjati dok višak tekućine ne ispari.
4. Bademe samljeti u blenderu i dodati u ohlađenu smjesu od gljiva. Dodati i 2 žlice vrhnja te sve zajedno izmiksati da se dobije fina kremasta smjesa. Ostaviti u hladnjaku da se stegne.
5. Pripremljenu paštetu premazati preko dvopeka i ukrasiti listovima slanine.
Izvor: Dobra hrana



