Nakon vježbanja najbrže ćete se oporaviti konzumacijom sljedećih namirnica

by | 5 prosinca, 2019

Ove namirnice preporučuju se nakon iscrpljujućeg vježbanja, jer vraćaju energiju i oporavljaju mišiće.

Koliko puta vam se dogodilo da poslije intenzivnog vježbanja, muku mučite s upalom mišića? Teško vam je ustati, sjediti, sići iz autobusa i već danima pijete nešto protiv bolova… Stalno?

Da, upoznati smo s tom činjenicom. Zato smo odlučili odabrati za vas pet namirnica koje upalu mišića “smiruju” a vas drže i dalje punim energije.

Borovnice
Sve vas boli poslije iscrpljujućih vježbi? Probajte nakon treninga pojesti voćnu salatu bogatu borovnicama. Ne samo da su ukusne nego su i moćan antioksidans koji umanjuje bol i potiče oporavak mišića.

Ananas
Ovo voće je bogat izvor enzima koji se zove bromelin. Bromelin je prirodan sastojak koji smiruje upalu mišića koja može nastati nakon ozbiljnog arerobik treninga.

Grah
Razina kalija u tijelu nakon iscrpljujućeg treninga može naglo pasti i izazvati slabe reflekse, plus negativno utjecati na živce i pokretljivost mišića. Doza graha koji je bogat izvor kalija može biti idealan obrok nakon vježbanja.

Mlijeko
Da biste povratili tekućinu koju ste izgubili tijekom vježbanja najbolji način je popiti čašu mlijeka koji sadrži dozu natrija i kalija puno više nego bilo koje energetsko piće.

Kelj i špinat
Zeleno povrće u obliku špinata, brokule i kelja bogato je kalcijem i magnezijem i savršena je opcija ukoliko imate upalu nogu nakon duge šetnje.

Foto: Ella Olsson / Unsplash