Ovo je popis najljepših plaža na svijetu. I jedna hrvatska!

by | 26 svibnja, 2023
plaža pasjača, najljepše plaže svijeta

Ako se pitate kamo ovog ljeta na more, sada je objavljen popis 50 najljepših plaža na svijetu, a na njemu je mjesto našla i jedna hrvatska plaža – plaža Pasjača.

Prema listi portala The World’s 50 Best Beaches popis je osmišljen uzimajući u obzir prirodne ljepote, prostor, popularnost, aktivnosti na plaži te čistoću i mirnoću mora. Glasalo je više od 750 najpriznatijih i najiskusnijih svjetski utjecajnih putopisaca, novinara i stručnjaka.

Prvo mjesto zauzela je plaža Lucky Bay u Australiji zahvaljujući svom čistom pijesku, tirkiznoj vodi i populaciji klokana.

Ipak, veseli nas činjenica da se jedna hrvatska plaža našla se na ovom popisu. Riječ je o plaži Pasjači u Konavlima, koja se nalazi na 39. mjestu ovog prestižnog popisa. Pasjača je hrvatska plaža u Konavlima, smještena je na skrovitom, nepristupačnom mjestu gdje se Konavoske stijene strmo obrušavaju u Jadransko more i gdje se između kopna i mora stvorio uzak pješčano-šljunčani pojas osebujne ljepote.

Sama plaža je pretežno pješčana, ali ima i dijelova sa šljunkom.

Ono što je posebno kod ove plaže jest da nema nikakvih komercijalnih sadržaja pa je idealna za ljubitelje pustolovnog turizma, mira i tišine te egzotične prirodne ljepote i ozračja. Dakle, ako tražite ovakvo mjesto za svoj odmor, definitivno je Pasjača dobar odabir.

Spomenimo i to da je 2020. godine ova plaža proglašena najboljom europskom plažom na portalu European Best Destinations.

Pročitajte: Skrivena i izdvojena plaža do koje se može samo pješke ili brodom 

Plaža Pasjača među najljepšima na svijetu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @love_nature_fashion_travel

Plaža Pasjača: plaža koju je vrijedno posjetiti

“Ova mala skrivena pješčano-šljunčana plaža nalazi se u Konavlima u južnoj Hrvatskoj i još je jedna od onih do kojih se morate malo potruditi doći, ali vas na kraju čeka najljepša nagrada. Budući da se nalazi ispod litica, morate strmo hodati oko ruba litice da biste došli do ove plaže koju voli lokalno stanovništvo. Formacije stijena su zapanjujuće, a voda tako primamljiva. Obavezno ponesite fotoaparat jer su kutovi oko litica nevjerojatni. Samo se pripremite na tešku, strmu šetnju natrag kad konačno završite s uživanjem u ovom rajskom mjestu”, ističu na stranicama worlds50beaches.com.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mia Rkman (@miarkman)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lipadona (@lipadona)

Foto: Instagram, naslovna: @dub.rovnikphotography