Plaža nedaleko od Dubrovnika savršena za privatnost i osamu

Plaža Pasjača nedaleko od Dubrovnika definitivno je mjesto broj 1 za odmor na moru

by | 28 lipnja, 2021
plaža pasjača, dubrovnik, konavli, skrivena plaža blizu dubrovnika

Plaža Pasjača jedna je od najdivnijih plaža u lijepoj našoj Hrvatskoj. Ovo je stanica mnogih Hrvata i turista, a nalazi se u Konavlima, to jest malenome mjestu Popovići u rivijeri Dubrovnik i nekoliko kilometara udaljena od Cavtata. Kako opisati plažu Pasjaču? Mirna, skrivena, u osami i privatnosti, daleko od gradske gužve. Savršena za osobe i parove koje traže mir i plažu totalno drugačiju od svih drugih. Međutim, zbog svog smještaja i geografske lokacije do nje je poprilično teško doći – potrebno je proći duge i strme stepenice koje se nalaze u stijeni na 250 m nadmorske visine.

Na ovoj plaži hladovinu će vam raditi prirodan hlad, a uživati možete u prekrasnom šljunku i pijesku na plaži. Ovdje nema beach bara, dućan, štandova, kafića… Uživate samo u bistrom i čistom moru te tišini i prirodi oko sebe.

“Plaža Pasjača predstavlja sklad djelovanja čovjeka i prirode. Nastala je 1955. godine probijanjem tunela do mora kada je iskopano kamenje ostavljeno na obali da ga valovi svojim djelovanjem u par godina pretvore u žale i sitni pijesak. Tako je ispod golemih litica Konavoskih stijena nastala ova predivna plaža koja je po izboru specijaliziranog portala European Best Destinations proglašena za Najbolju europsku plažu 2019. godine”, piše portal croatia.hr

Ovo je uistinu posebna lokacija koju svakako morate posjetiti (barem) jednom u životu!

https://www.youtube.com/watch?v=jTu3ahJbihY

Izvor: Instagram, croatia.hr