Najbrža veganska “utješna hrana” za jesen: pečeni kukuruz na indijski način iz air fryera ili pećnice


U jesenskim i zimskim danima, svima nam je potrebno malo takozvane “utješne hrane”, koja ne hrani samo naše tijelo već nas i obavija nekim neobjašnjivim osjećajem ugode. “Utješna hrana” u veganskog izvedbi još je bolja jer se često priprema puno brže, a usto obiluje povrćem koje našem tijelu donosi vitamine, minerale i vlakna koji su prijeko potrebni za zdravlje organizma i borbu protiv raznih sezonskih bolesti. Donosimo recept za pečeni kukuruz s orijentalnim začinima kojem ćete se uvijek rado vraćati!
Pečeni kukuruz sa začinima – savršen kao večera ili prilog glavnom jelu
Nepravedno ozloglašen kukuruz često se smatra namirnicom koja ima puno kalorija no stručnjaci kažu da to zapravo nije istina jer jedan klip u prosjeku ima 80 kalorija na 100 grama. Kad pripremate pečeni ili kuhani kukuruz kod kuće, lako ga možete razrezati i dobiti veličine koje želite po porciji.
Čitajte: Recept za najfiniji vikend doručak – Veganski francuski tost s bananom
Kukuruz sadrži nezasićene masnoće, puno vitamina B i B5 te folnu kiselinu, beta-karoten, vitamin C, fosfor, kalij i magnezij kao i antioksidanse koji su dobri za naš imunitet. Kad ga pripremite sa začinima na ovaj način, ta zdrava namirnica postaje još bolja – nemojte čekati predugo da isprobate ovaj recept!

Pečeni kukuruz na indijski način – u air fryeru ili pećnici
Sastojci:
- kukuruz u klipu
- sezamovo ulje
- sok od limuna
- crveni chili
- sol
Postupak:
- Pripremite kukuruz u klipu te ih razrežite na komade po želji.
- U posudi pomiješajte žličicu sezamovog ulja, iscijeđeni sok pola limuna, prstohvat soli i pola žličice mljevenog čilija te dobro pomiješajte i listom ili rukama (u rukavicama zbog čilija) pomno premažite klipove.
- Zapecite u air fryeru na 200 °C 10-12 minuta ili u pećnici, u aluminijskoj foliji na 25 minuta na 200 °C.
- Pazite da se ne opečete, a kad se kukuruz malo ohladi, stavite na drvene štapiće i poslužite uz to prepečeni kruh i veganski jogurt.
Uživajte!
FOTO: Getty Images



