Najbolji savjeti za zdravlje srca koje možete slijediti

by | 15 prosinca, 2019

Obratite pažnju na navedene savjete kako biste sačuvali zdravlje srca, ali i cijelog organizma.

Naučite postupak oživljavanja

Zante li da dobro izveden postupak oživljavanja, odmah nakon srčanog napadaja, udvostručuje šanse da osoba preživi? Sedamdeset pet do 80 posto srčanih udara dogodi se kod kuće, pa je zato i neophodno poznavati postupak oživljavanja.

Ograničite konzumiranje alkohola

Ljudi koji u ograničenim količinama piju alkohol imaju manji rizik za dobiti neku bolest srca. Konzumiranje većih količina alkohola dovodi i do povišenih triglicerida, debljine, alkoholizma, depresije i nesreća. Idealna mjerica za žene je jedno piće dnevno, a za muškarce dva.

Šećite se

Polusatna šetnja će vam poboljšati zdravlje srca, smanjiti debljanje, pomoći u borbi protiv dijabetesa i osteoporoze. Onih dana kad vam se baš i ne šeće, idite na plivanje ili vježbajte kod kuće. Samo se krećite i učinit ćete dobru stvar za svoje srce.

Nemojte konzumirati trans-masnoće

Trans-masnoće, koje se nalaze u prženoj hrani, pecivima i margarinima povećavaju razinu lošeg kolesterola (LDL) i smanjuju dobar kolesterol (HDL). Izbjegavanje trans-masnoća znači i smanjeni rizik od srčanih bolesti, udara i dijabetesa tipa 2.

Foto: Ales Krivec / Unsplash

Tagovi: