NAJBOLJI NAČINI DA SE ODMAH riješite stresa!

by | 23 srpnja, 2016
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Kada se osjećamo posebno umorno i izmoreno, nema ništa što želimo više nego leći u krevet, pogledati film ili seriju i opustiti se. Nažalost, nemamo uvijek vremena (a ni kreveta!) na raspolaganju u baš svako doba dana. U tim trenucima će vam ovih sedam jednostavnih savjeta itekako dobro doći. Svi nude isto, trenutno smanjenje razine stresa od napornog dana…

Glazba je spas!
Izvadite slušalice iz torbe, uključite ih u mobitel ili računalo i upalite svoju omiljenu glazbu. Zatvorite oči i slušajte svoju najdražu pjesmu. Iako vlada pravilo da klasična glazba posebno opušta, svaka melodija koju volite učinit će vas sretnijima i opuštenijima.

Popijte zeleni čaj
Razlog zašto pomaže je L-teanin, sastojak koji pomaže reducirati stres i popravlja vam raspoloženje. I da, hladni zeleni čaj je odlična opcija za ljeto!

Uzmite malo crne čokolade
Crna čokolada regulira razinu kortizola, hormona stresa. Plus: ukusna je i poslužit će vam kao mini nagrada.

Žvakaće gume pomažu
Studije su pokazale da samo nekoliko minuta žvakanja žvakaćih guma može sniziti razinu kortizola i anksioznosti.

Odbrojavajte
Izgleda prejednostavno, ali polagano brojite od jedan do 10, te zatim obrnuto. Fokusirajući se na brojeve, forsirate mozak tako da otpušta stresne misli i osjećaje.

Smijte se
Otiđite na YouTube i pronađite video za koji znate da će vas nasmijati. Kada se smijete, udišete više zraka bogatog kisikom, zbog čega se u tijelu trenu podiže razina endorfina koje ispušta mozak.

Citrusi su zakon!
Miris svježeg limuna dokazano smanjuje razinu stresa i popravlja raspoloženje. Njam!