Top 10 najboljih losiona koji će nahraniti i najžedniju kožu

by | 30 rujna, 2022
Najbolji losioni za tijelo

Bez obzira na vaš dnevni kozmetički režim, svatko treba dobar losion za tijelo. Bilo da ga nanosite na kožu nakon tuširanja, prije spavanja ili tek kad osjetite da je vaša koža suha, pri ruci biste uvijek trebali imati bočicu hidratantnog losiona za tijelo.

Prema stručnjacima za njegu kože, svakodnevna primjena losiona idealna je jer koža na tijelu ima manje lojnih žlijezda nego na licu, pa se može puno brže isušiti. Losioni za tijelo, stoga, imaju jednu osnovnu zadaću – hidrirati vašu kožu.

Ipak, nisu svi isti. Neke formule koriste hidratantne sastojke poput biljnih ulja i maslaca, emolijenata kao što su hijaluronska kiselina i glicerin, a neke rješavaju kožne probleme kao što su ekcemi, svrbež i iritacije.

Koji sastojak je najbolji?

Kad kupujete proizvod za njegu tijela, izgled bočice najmanje je važan. Radije obratite pažnju na “mala slova“, odnosno popis sastojaka.

Općenito govoreći, trebali biste potražiti losion s emolijentnim sastojkom kao što je glicerin ili hidratantna hijaluronska kiselina koji će “zaključati“ vlagu u vašu kožu te s njegujućim biljnim uljem ili maslacem za dodatnu dozu vlage i zaštitu.Uvijek su dobar odabir i formule s antioksidansima poput vitamina B, C i E.

Za obnovu oštećene, dehidrirane kože koja je sklona iritacijama i svrbeži, dobro je odabrati sastojke poput ceramida i zobi koji će je umiriti i obnoviti narušenu kožnu barijeru.

Losioni za tijelo s blagim kemijskim pilingom idealni su za sve tipove kože, a posebno za one koji su zabrinuti zbog akni na tijelu. Losioni koji sadrže nisku koncentraciju glikolne, mliječne ili salicilne kiseline mogu biti od pomoći sve dok se ne koriste prečesto. U slučaju da je vaša koža sklona aknama, izbjegavajte sastojke koji se smatraju okluzivnim, teške formule krema ili ulja na bazi vazelina.

10 najboljih losiona za suhu kožu

Jeste li spremni za dubinsku hidraciju kože cijelog tijela? Bilo da preferirate losion za tijelo dermatološke formule, luksuzni parfumirani mousse ili bogato mlijeko, ovi će proizvodi zajamčeno počastiti vašu kožu najboljom njegom.

Pročitajte: Pronašli smo fantastične hidratantne kreme za lice – do 100 kuna

Foto: Getty Images