7 čistača za lice kojima se uvijek vraćamo

by | 17 travnja, 2021
čistači

Čišćenje kože možemo okarakterizirati kao uvertiru, ali i epilog svakodnevnog režima njege. Da biste se “rastali” od nečistoća i toksina te pripremili kožu za sljedeće korake njege, poput seruma ili hidratantne kreme, na raspolaganju su vam različite vrste čistača.

Ono na temelju čega ćete odabrati čistač ponajprije je vaša koža, odnosno njezine potrebe. Primjerice, ako je ona suha ili/i osjetljiva, odgovarat će vam blagi proizvodi kremaste teksture i bez sapuna ili ulja. Za masnu kožu preporučuju se čistači u obliku gela ili pjene sa sastojcima kao što su salicilna kiselina jer oni uklanjaju višak ulja iz pora.

Baš kao što pažljivo odabiremo kremu ili serum za lice, jednako je bitno odabrati i pravi proizvod za čišćenje jer će upravo on stvoriti pravu podlogu za daljnje hranjive korake. Proizvod koji ne zadovoljava potrebe vaše kože može rezultirati iritacijama, dehidraciji, ali i upalnim procesima na koži. Nesumnjivo, čišćenje lica je najvažniji korak u njezi, a ovo su čistači kojima se mi uvijek vraćamo. (Pročitajte: Sastojak koji čuva ljepotu i mekoću kože)

Foto: Anna Shvets/Pexels, PR