San pod zvijezdama: 6 nevjerojatnih “bubble“ hotela koje želimo posjetiti

Glamping u najboljim svjetskim odredištima

by | 22 ožujka, 2023
Odmor u prirodi

Umorni ste od boravka u konvencionalnom hotelu s četiri zida i pogledom na neku zgradu koja zaklanja krajolik? Onda biste trebali razmisliti o alternativi – takozvanim bubble hotelima. Transparentne sobe u “kapsulama“, smještenima u šumama, pustinjama i na brežuljcima, pojavljuju se posljednjih godina diljem svijeta.

Bez obzira na to tražite li nešto u blizini ili daleko odredište koje zahtijeva nekoliko povezanih letova, donosimo popis najboljih bubble hotela u kojima možete uživati u jedinstvenom iskustvu odmora.

Najbolji bubble hoteli u svijetu

Bubble Hotel, Bali, Indonesia

Uronjeni u džunglu, ovi transparentni “šatori” na napuhavanje sadrže divovski krevet s neodoljivim pogledom na zelenilo i kupaonice koje pružaju potpunu privatnost. Za sve ljubitelje kupanja i sunčanja, dobra vijest je da se u blizini nalazi i pješčana plaža Nyang Nyang.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bubble Hotel Bali (@bubblehotelbali)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bubble Hotel Bali (@bubblehotelbali)

Kakslauttanen Arctic Resort, Saariselkä, Finska

Ako ste oduvijek željeli znati kako žive pingvini, to sada možete isprobati u ovim staklenim igluima gdje će se vaši snovi pretvoriti u stvarnost. Najbolje ih je posjetiti tijekom zimskih mjeseci kad se pretvaraju u savršeno mjesto za promatranje polarne svjetlosti.

Wadi Rum Night Luxury Camp, Wadi Rum, Jordan

Ako tražite udobno mjesto za odmor između jahanja deva, tura na 4×4 vozilima i promatranja zvijezda, jedan od luksuznih “šatora“ u Wadi Rum Night Luxury kampu pravo je mjesto da se prepustite čaroliji pustinje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by kronendach (@kronendach)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sophie Alexander (@runawaysoph)

5 Million Star Hotel, Reykholt, Island

Ako posjećujete glavni grad Islanda, uživanje na ledu i gledanje polarne svjetlosti nezaobilazna je destinacija. U tom slučaju, preporučujemo 5 Million Star hotel, smješten u tzv. zlatnom krugu otoka jer je vjerojatno jedini hotel koji se može pohvaliti s najvećim brojem zvjezdica na svijetu.

Whitepod Hotel, Monthey, Švicarska

Smješten u švicarskim Alpama, ovaj eco-friendly resort s 18 bubble en suite soba savršen je odabir bilo da tražite smještaj zimi tijekom skijaške sezone ili ljeti kad želite planinariti. Pruža mirno obiteljsko utočište u kojemu stres nestaje.

 

Bubbletent Australia, Capertee, Australija

Resort s luksuznim, prozirnim “šatorima” na napuhavanje, smještenima u osamljenom ruralnom području Australije, sjeverozapadno od Sydneya, pretvara spavanje pod zvijezdama u stvarnost. U blizini se nalazi drugi najveći kanjon na svijetu koji slovi i kao jedno od najpopularnijih odredišta za promatranje ptica.

Pročitajte: Dvije nove gastro lokacije otvorene su u Zagrebu. Ljubitelji slatkog došli su na svoje

Foto: @bubblehotelbali