Mogu li žuti zubi ponovno zablistati? Da, uz ovih 6 pasta za izbjeljivanje zuba

Blistavi osmijeh nakon samo nekoliko pranja

by | 5 travnja, 2023
6 pasti koje će izbijeliti vaše zube

Bilo da ste strastveni ljubitelj kave ili zelenog čaja, (bivši) pušač ili samo želite uljepšati svoj osmijeh, gotovo svi žele bjelje zube. Na raspolaganju imate razne vrste intenzivnih opcija, od trakica za izbjeljivanje do stomatoloških tretmana, ali je za većinu nas najlakši način promijeniti pastu za zube i tražiti od nje više od pukog čišćenja plaka i zaštite od karijesa.

Većina pasta za izbjeljivanje zuba djeluje korištenjem abrazivnih sredstava koja su sigurna za caklinu, a koja mehanički uklanjaju mrlje s površine zuba. Mnoge također sadrže druge aktivne sastojke, poput peroksida ili silike, za izbjeljivanje tvrdokornih tamnih mrlji.

Mogu li žuti zubi ponovno postati bijeli?

Premda zubne paste za izbjeljivanje nikad neće postići rezultate profesionalnog tretmana, mogu napraviti veliku razliku uz minimalne troškove. No, isto tako, imajte na umu da su svačiji zubi različiti. Genetika također može imati ulogu u boji vaših zuba. Neke osobe imaju nešto tanju, prozirnu ili slabiju caklinu, zbog čega njihovi zubi prirodno nisu dovoljno otporni na bojenje.

6 pasti koje će izbijeliti žute zube

Koja je pasta najbolja za izbjeljivanje zuba?

Izbor pasta za izbjeljivanje zuba je golem. Možete birati između “piling” formule s mikročesticama, enzima za “otapanje” mrlji, pasta specijaliziranih za izbjeljivanje zuba pušača, formula za osjetljive zube… Koju god odabrali, rezultat biste u većini slučajeva trebali primijetiti u roku od nekoliko tjedana.

Max White pasta za zube – Expert, 3,95 €, Colgate

6 pasti koje će izbijeliti žute zube

Colgate zubna pasta Max White Expert izbjeljuje zube, prevenira pojavu žutog pigmenta uzrokovanog hranom i pićima te štiti caklinu. Prve rezultate možete primijetiti već nakon pet dana korištenja. S vremenom i uz kontinuiranu uporabu, mrlje na zubima će nestati, a zubi će biti bjelji.

Lasting Flawless White pasta za zube, 5,30 €, Pearl Drops

6 pasti koje će izbijeliti žute zube

Osim što Pearl Drops pasta za zube sadrži tekući kalcij koji popravlja površinska oštećenja na zubima, obećava i blistaviji osmijeh u samo pet dana, dok će potpuni učinak biti vidljiv nakon 14 dana korištenja.

Whitening Smokers Mint, 5,80 €, Marvis

6 pasti koje će izbijeliti žute zube

Neka vas ne zavara ovo prekrasno vintage pakiranje – ova pasta za zube sadrži prilično impresivne sastojke koji tijekom vremena izbjeljuju i najtvrdokornije diskoloracije. Njezina je formula specijalno namijenjena za pušače i ima intenzivni učinak izbjeljivanja, a obećava i prevenciju nastanka nove promjene boje.

Pronamel Whitening, 3,80 €, Sensodyne

6 pasti koje će izbijeliti žute zube

Ako imate osjetljive zube, onda vam je vjerojatno njihovo izbjeljivanje najmanja briga, ali uz ovu pastu za zube možete imati i jedno i drugo – i snažne i bijele zube. Pronamel Whitening štiti zube uslijed djelovanja kiseline koja na njima ostaje nakon jela te jača njihovu caklinu dok ih istovremeno vrlo nježno izbjeljuje.

Pasta za zube Gentle Whitening, 5,69 €, Oral-B

6 pasti koje će izbijeliti žute zube

I ova pasta za zube, prije svega, pomaže ojačati i zaštititi zubnu caklinu kako bi zubi bili zdravi i snažni, što je čini odličnim odabirom ako su vaši zubi osjetljivi. Uz remineralizaciju površine zuba, nježno ih izbjeljuje uklanjajući površinske mrlje.

Pasta za zube Black & gold, 2,50 €, Plidenta

6 pasti koje će izbijeliti žute zube

Zahvaljujući trostrukom djelovanju aktivnog ugljena, “zlatne prašine” i izbjeljujućeg kompleksa, Plidenta pasta za zube čisti od mrlja, polira i vraća prirodnu bjelinu zuba. Ujedno, štiti desni od upala i stvaranja plaka te pomaže remineralizirati zubnu caklinu i regenerirati zubno meso.

Pročitajte: Oprez: Kokosovo ulje i još 4 prirodna sastojka koje većina žena koristi u DIY beauty receptima nisu sigurna za kožu

Foto: iStock/Getty Images Plus