Nadjeveni trokuti

by | 10 kolovoza, 2013

Sastojci:

  • 1 kg glatkog brašna (tip-400)
  • 1 kocka svježeg kvasca
  • 1/2 l mlijeka
  • 300 g zrnatog sira
  • 4 jaja
  • 3 žlice šećera
  • 5 žličica soli
  • 20 g sezama
  • 20 g lanenih sjemenki
  • 3 dl ulja

Za nadjev:

  • 250 g suhe vratine
  • 1 ukrasna zelena salata
  • 300 g svježeg sira
  • 200 g sira

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi pomiješati mlijeko, svjež kvasac, 3 žlice šećera, 2 žlice brašna i 1 žličicu soli, te dobro izmiješati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U veću posudu usuti 1/2 kg brašna, dodati nadošao kvasac, 3 jaja, 4 žličice soli, sir i 2 dl ulja. Pripremljene sastojke pomiješati, pa pomalo dodavati ostatak brašna i mijesiti neprestano kako bi se dobilo ujednačeno tijesto.
3. Zamiješeno tijesto ostaviti da nadođe 40 minuta, a zatim ga razvući na debljinu od jedan centimetar, te nožem rezati trokute dimenzija 8×8 cm.
4. U tepsiju za pečenje uliti 1 dl ulja, poslagati trokute i ostaviti ih još malo da nadođu.
5. Nadošle trokute premazati umućenim jajetom, posipati sezamom i lanom, a potom staviti u zagrijanu pećnicu i peći dok ne porumene.
6. Pečene trokute ostaviti da se ohlade, pa ih poprečno zarezati i premazati svježim sirom.
7. Preko svježeg sira nanijeti list zelene salate, zatim list suhe vratine, te posipati ribanim sirom i preklopiti.

Izvor: Dobra hrana