Na ovaj super jednostavan način možete osvježiti stari kruh

by | 16 studenoga, 2020

Ako ste jučer ili prije dva dana kupili kruh koji niste stigli pojesti i koji vam se u međuvremenu malo osušio, nemojte ga bacati. Od njega ponovno možete dobiti fini hrskavi i topli kruh.

1. Namočite kruh
Kruh stavite ispod kuhinjske slavine. Uključite vodu tako da lagano teče, nije bitno je li hladna ili topla voda. Stavite ustajali kruh ispod tekuće vode. Cilj je navlažiti koru a da se unutrašnjost što manje namoči.

2. Ispecite kruh
Zagrijte pećnicu na 150 Celzijevih stupnjeva i stavite namočenu štrucu kruha direktno na rešetku. Niska temperatura zagrijat će preostalu vodu u štruci, uzrokujući parenje kruha unutar korice. Nakon pet minuta, štrucu treba lagano stisnuti.

Cilj je dobiti štrucu kruha koja ima hrskavu koricu i daje malo otpora pri stiskanju. Kruh se treba peći do 15 minuta, ovisno o veličini štruce i tome koliko vode je prilikom močenja unutrašnjost popila.

3. Uživajte u finom toplom kruhu
Nakon ovog jednostavnog i kratkog postupka, kruh je topao i hrskav, što znači de nikad nećete morati baciti štrucu kruha zato što se osušila.

Ili, napravite fine okruglice:
Kruh izrežite na kockice. Popržite sitno nasjeckan luk dok se ne zažuti. Umiješajte kruh, dodajte peršin, jaje, kipuće mlijeko i prethodno nasjeckanu i poprženu pancetu. Dobro promiješajte. Dodajte brašna tako da sve poveže. Oblikujte okruglice i kuhajte 10 minuta.

IZVOR: 24SATA.HR

Photo by Mariana Kurnyk from Pexels