NA OVAJ NAČIN ćete najlakše prestati pušiti

by | 13 prosinca, 2018
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Pušači koji pokušavaju prestati imaju 10 % više izgleda da uspiju ako žive s barem još jednom osobom, kako piše “Mirror”.

Analizirajući podatke, pokazalo se da je više od 56 % pušača koji žive s drugim ljudima uspješno prestalo pušiti. U usporedbi s tim, samo je 45 % pušača samaca uspjelo riješiti se te navike.

Ti podaci podupiru dobro dokumentirane tvrdnje da je uzajamna potpora popularno sredstvo prestanka pušenja. Također, podupiru i novu kampanju pod nazivom “Hold My Light”.

Riječ je o novom, alternativnom jednomjesečnom programu koji je usmjeren na pušače koji bi željeli prestati s pušenjem uz pomoć prijatelja, obitelji ili poslovnih kolega.

U osnovi, riječ je o tome da oni koji žele prestati s pušenjem sklope uzamni dogovor s onima koji ih podržavaju, tako da ne puše 30 dana. Zauzvrat, ako ne prekrše obećanje, oni koji pružaju potporu nude zabavnu nagradu ili nekakav poticaj.

S obzirom na to da istraživanja pokazuju kako oni koji prekinu s pušenjem cigareta na četiri tjedna imaju pet puta više izgleda da ih se zauvijek riješe, čini se da nemate što izgubiti, ali imate dosta toga za dobiti.

Stoga pronađite partnera i krenite!

Foto: Guliver/Getty Images, Sarah Louise Kinsella / Unsplash

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR