


Sastojci:
- 2 srednja plava patlidžana
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 500 g mljevene junetine
- 150 g pelata rajčica
- 150 g sira
- 40 g maslaca
- 2 žlice brašna
- 20 g parmezana
- 5 dl mlijeka
- ulje
- mješavina začina
Priprema:
1. Patlidžanima odrezati vrhove a zatim ih zajedno s korom narezati na tanke listove. Potom listove popržiti s obje strane na vrućem ulju da porumene.
2. Luk narezati na kockice, a češnjak što sitnije nasjeckati.
3. Na malo ulja popržiti luk i češnjak pa dodati mljevenu junetinu i pirjati na umjerenoj temperaturi. Kada je meso napola pirjano, dodati nasjeckane pelate i začine po želji te pirjati dok višak tekućine ne ispari.
4. Na svaki list patlidžana staviti žlicu nadjeva od mesa i zarolati.
5. Posebno u posudi otopiti maslac, dodati brašno i kratko popržiti. Postepeno dolijevati mlijeko miješajući dok se ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati začine po želji i parmezan.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati rolice patlidžana. Posipati ih ribanim sirom i preliti bešamel umakom. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 ˚C dok ne porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



