Musaka od zelene salate

by | 11 kolovoza, 2013

Sastojci:

  • 2 glavice zelene salate
  • 600 g pilećeg bijelog mesa
  • 1 glavica luka
  • 2 crvene paprike
  • 150 g feta sira
  • 1 žličica slatke mljevene paprike
  • 6 jaja
  • 5 dl gazirane vode
  • 400 g brašna
  • 2 dl ulja
  • 2 dl vrhnja
  • 4 dl mlijeka
  • mješavina začina, sol

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi umutiti gaziranu vodu, 3 jaja i brašno, pa začiniti po želji. Listove salate odvojiti, oprati i ocijediti. Zatim ih umakati u pripremljenu mješavinu i peći na vrućem ulju s obje strane dok ne porumene.
2. Luk i papriku sitno narezati, feta sir narezati na kocke, a piletinu samljeti.
3. Na malo ulja popeći luk, a potom dodati piletinu i papriku, te pirjati uz povremeno dolijevanje vode dok meso ne omekša a višak tekućine ne ispari.
4. Pred kraj pirjanja dodati slatku mljevenu papriku i začiniti po želji.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti, dno prekriti pohanom zelenom salatom, a zatim nanijeti 1/3 pripremljenog nadjeva i posipati 1/3 feta sira. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Završiti s pohanom zelenom salatom.
6. Posebno umutiti 3 jaja, mlijeko i vrhnje, pa preliti preko musake. Musaku staviti u prethodno zagrijanu pećnicu i peći na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana