


Sastojci:
- 2 glavice zelene salate
- 600 g pilećeg bijelog mesa
- 1 glavica luka
- 2 crvene paprike
- 150 g feta sira
- 1 žličica slatke mljevene paprike
- 6 jaja
- 5 dl gazirane vode
- 400 g brašna
- 2 dl ulja
- 2 dl vrhnja
- 4 dl mlijeka
- mješavina začina, sol
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti gaziranu vodu, 3 jaja i brašno, pa začiniti po želji. Listove salate odvojiti, oprati i ocijediti. Zatim ih umakati u pripremljenu mješavinu i peći na vrućem ulju s obje strane dok ne porumene.
2. Luk i papriku sitno narezati, feta sir narezati na kocke, a piletinu samljeti.
3. Na malo ulja popeći luk, a potom dodati piletinu i papriku, te pirjati uz povremeno dolijevanje vode dok meso ne omekša a višak tekućine ne ispari.
4. Pred kraj pirjanja dodati slatku mljevenu papriku i začiniti po želji.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti, dno prekriti pohanom zelenom salatom, a zatim nanijeti 1/3 pripremljenog nadjeva i posipati 1/3 feta sira. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Završiti s pohanom zelenom salatom.
6. Posebno umutiti 3 jaja, mlijeko i vrhnje, pa preliti preko musake. Musaku staviti u prethodno zagrijanu pećnicu i peći na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana



