


Sastojci:
- 500 g tjestenine u obliku pužića
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 500 g miješanog mljevenog mesa
- 300 g pelata rajčica
- 3 tikvice srednje veličine
- 100 g brašna
- 2 dl vrhnja
- 4 jaja
- 3 dl mlijeka
- 1 dl ulja
- mješavina začina, sol, papar
Priprema:
1. Luk i češnjak sitno nasjeckati, pelate narezati na krupnije kocke, a oguljene tikvice na kolutove. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi.
2. Na malo ulja popržiti luk i češnjak, dodati mljeveno meso i peći ga dok ne promijeni boju. Kada je meso napola gotovo, dodati pelate, začiniti po želji, te pirjati dok svi sastojci ne omekšaju, a višak tekućine ne ispari.
3. Tikvice posoliti, uvaljati ih u brašno, pa ih na vrućem ulju pržiti dok ne porumene s obje strane.
4. Dublju vatrostalnu posudu nauljiti, te dno prekriti prženim tikvicama. Zatim nanijeti polovinu skuhane tjestenine, a potom rasporediti polovinu mesne smjese. Preko mesa staviti ostatak tijesta, a odozgora poslagati sloj tikvica.
5. U odgovarajućoj posudi pomiješati vrhnje, mlijeko i jaja, začiniti po želji, pa preliti preko pripremljene musake. Musaku staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



