Musaka od omleta

by | 18 listopada, 2013

Sastojci:

  • 9 jaja
  • 400 g šampinjona
  • 100 g sira
  • 1 luk
  • 2 žlice brašna
  • 5 dl mlijeka
  • 100 g maslaca
  • 1 dl goveđe juhe
  • 3 rajčice
  • 0,5 dl ulja
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Šampinjone oprati i narezati na listove, luk sitno nasjeckati. Na malo ulja propržiti luk, pa dodati šampinjone i polako pirjati uz povremeno dolijevanje goveđe juhe dok povrće ne omekša, a juha ne zavrije.
2. Posebno otopiti maslac, dodati brašno i kratko propržiti 1-2 minute, te uliti mlijeko i kuhati miješajući cijelo vrijeme dok se ne dobije gusta smjesta. Pripremljen umak ostaviti da se ohladi, pa dodati pirjane šampinjone i luk, te sve promiješati i začiniti po želji.
3. Posebno umutiti jaja, začiniti ih, pa na malo ulja ispeći tri omleta jednake veličine.
4. Okruglu vatrostalnu posudu nauljiti i prekriti prvim omletom od jaja, preko nanijeti polovicu pripremljenog nadjeva, pa dodati drugi omlet, zatim premazati drugom polovicom nadjeva, te prekriti trećim omletom.
5. Preko trećeg omleta posložiti rajčice narezane na kolutove, posuti ribanim sirom i staviti u pećnicu da se musaka zapeče.

Izvor: Dobra hrana