Musaka od omleta

by | 6 ožujka, 2015

Musaka-Od-Kajgane

Donosimo vam odličan recept za predjelo – Musaka od omleta

Sastojci:

  • 9 jaja
  • 400 g šampinjona
  • 100 g sira
  • 1 luk
  • 2 žlice brašna
  • 5 dl mlijeka
  • 100 g maslaca
  • 1 dl goveđe juhe
  • 3 rajčice
  • 0,5 dl ulja
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Šampinjone oprati i narezati na listove, luk sitno nasjeckati. Na malo ulja popirjati  luk pa dodati šampinjone i polako pirjati uz povremeno dolijevanje goveđe juhe dok povrće ne omekša, a juha ne uvrije.
2. Posebno otopiti maslac, dodati brašno i kratko popirjati 1-2 minute, te uliti mlijeko i kuhati miješajući dok se ne dobije gusta smjesa. Pripremljen umak ostaviti da se ohladi pa dodati pirjane šampinjone i luk, te sve promiješati i začiniti po želji.
3. Posebno umutiti jaja, začiniti ih, pa na malo ulja ispeći tri omleta jednake veličine.
4. Okruglu vatrostalnu posudu nauljiti i prekriti prvim omletom od jaja, preko nanijeti polovicu pripremljenog nadjeva pa dodati drugi omlet, zatim premazati drugom polovicom omleta te prekriti trećim omletom.
5. Preko trećeg omleta poslagati rajčicu narezanu na kolute, posipati ribanim sirom i staviti u pećnicu da se musaka zapeče.

Izvor: Dobra hrana