


Sastojci:
- 1 glavica brokule srednje veličine
- 1 glavica cvjetače srednje veličine
- 1 glavica luka
- 500 g miješanog mljevenog mesa
- 2 mrkve
- 2 krumpira srednje veličine
- 1/2 vezice peršina
- 4 jaja
- 1 dl vrhnja
- 3 dl mlijeka
- 0,5 dl ulja
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Cvjetaču i brokulu skuhati u slanoj vodi, te istrgati na cvjetove. Krumpir oguliti i naribati na krupno, luk i peršin sitno nasjeckati, a oguljenu mrkvu narezati na kockice.
2. Na malo ulja popržiti luk i mrkvu, te dodati mljeveno meso i pirjati uz povremeno dolijevanje vode po potrebi. U pirjano meso dodati peršin, promiješati i začiniti po želji.
3. Vatrostalnu posudu nauljiti, te dno prekriti ribanim krumpirom, a preko krumpira nanijeti sloj skuhane brokule. Zatim rasporediti nadjev od mljevenog mesa, pa poslagati red skuhane cvjetače.
4. Posebno umutiti vrhnje, jaja i mlijeko, začiniti po želji te preliti preko pripremljene musake. Musaku peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana



