


Sastojci:
- 4 jaja
- 3 žlice vrhnja
- 2 žlice kiselog mlijeka
- 2 dl gazirane vode
- 1 prašak za pecivo
- 0,5 dl ulja
- 200 g kukuruznog brašna
- 200 g pšeničnog brašna
- 2 dl mlijeka
- 150 g feta sira
- 500 g špinata
- mješavina začina, sol
Priprema:
1. Špinat skuhati u slanoj vodi, procijediti ga i sitno nasjeckati, a sir naribati na krupno.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati jaja, vrhnje, gaziranu vodu, mlijeko, kiselo mlijeko, prašak za pecivo i ulje, te dobro izmiješati.
3. U umućenu masu postepeno dodavati pšenično i kukuruzno brašno miješajući neprestano kako bi se dobila kompaktna smjesa. Na kraju dodati sir, začiniti po želji i polako promiješati.
4. Kalupe za muffine nauljiti i posipati brašnom, pa u njih uliti pripremljenu smjesu. Muffine staviti da se peku u zagrijanoj pećnici na 200 ºC.
Izvor: Dobra hrana



