


Sastojci:
- 250 g špinata
- 2 dl jogurta
- 0,5 dl ulja
- 2 jaja
- 5 žlica pšeničnog brašna
- 4 žlice kukuruznog brašna
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 150 g feta sira
- sol
Priprema:
1. Špinat kratko blanširati u slanoj vodi, a zatim ga ocijediti i sitno nasjeckati.
2. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i s malo soli umutiti u čvrst snijeg.
3. Posebno umutiti jogurt, ulje, žumanjke, prašak za pecivo, pšenično i kukuruzno brašno, usitnjeni feta sir i malo soli po želji. Potom dodati ocijeđeni špinat i promiješati.
4. Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka i polako promiješati.
5. Kalupe za muffine nauljiti i posipati brašnom, a potom u njih uliti pripremljenu smjesu. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana



