Mućkalica u pivu

by | 5 srpnja, 2013

Sastojci:

  • 1 veći svinjski file
  • 2 glavice luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 250 g pelata od rajčica
  • 1 veća crvena paprika
  • 3 dl piva
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 4 žlice ulja
  • 1 žlica brašna
  • 400 g spiralne tjestenine
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Svinjski file narezati na trake, a luk i papriku na kockice. Češnjak ispasirati, a pelate izmiksati.
2. Na malo ulja popržiti svinjski file da porumeni, a zatim dodati luk i češnjak te još malo popržiti.
3. Potom dodati crvenu papriku. Kada paprika omekša, dodati pelate i začine po želji pa postepeno dolijevati pivo i nastaviti s pirjanjem.
4. Pred kraj dodati peršin, posipati s malo brašna i kuhati dok se ne dobije željena gustoća.
5. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi s nekoliko kapi ulja, a zatim ocijediti od viška tekućine i poslužiti kao prilog uz glavno jelo.

Izvor: Dobra hrana