


Sastojci:
- 1 veći svinjski file
- 2 glavice luka
- 2 češnja češnjaka
- 250 g pelata od rajčica
- 1 veća crvena paprika
- 3 dl piva
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 4 žlice ulja
- 1 žlica brašna
- 400 g spiralne tjestenine
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Svinjski file narezati na trake, a luk i papriku na kockice. Češnjak ispasirati, a pelate izmiksati.
2. Na malo ulja popržiti svinjski file da porumeni, a zatim dodati luk i češnjak te još malo popržiti.
3. Potom dodati crvenu papriku. Kada paprika omekša, dodati pelate i začine po želji pa postepeno dolijevati pivo i nastaviti s pirjanjem.
4. Pred kraj dodati peršin, posipati s malo brašna i kuhati dok se ne dobije željena gustoća.
5. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi s nekoliko kapi ulja, a zatim ocijediti od viška tekućine i poslužiti kao prilog uz glavno jelo.
Izvor: Dobra hrana



