MUČE VAS ZAČEPLJENI SINUSI? Evo trik pomoću kojega ćete odmah prodisati!

by | 2 veljače, 2017
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Uvjeravamo vas da već imate sve što vam je potrebno za ovaj postupak, jer radi se samo o vašem jeziku i palcu, te nekih dvadesetak minuta vašeg vremena!

Začepljen nos

Najčešći zdravstveni problem kod sinusnih infekcija ili prehlade jeste začepljen nos, što se javlja kao simptom. Međutim, ovi zdravstveni problemi mogu se javiti zbog raznih faktora, mogu se javiti zbog alergije, peludne groznice, ali kao i posljedica upale sinusa ili nosnih polipa.

Iritansi, bakterije ili virusi uzrokuju iritaciju sluznice u sinusnim šupljinama, a vaš nos stalno curi i stalno je začepljen gore, što uzrokuje poteškoće u disanju. Iako nosna začepljenja najčešće ne traju više od tjedan dana, vrlo su neugodna. U ovom članku objasnit ćemo kako se jednostavno osloboditi sinusa i riješiti poteškoće s disanjem u tren oka.

Postupak:

Postavite vrh jezika na najdalje dostupnu točku nepca u unutrašnjosti usne šupljine i lagano usmjerite prema gore. Zatim postavite svoj palac između obrva i jako pritišćite 20 sekundi, a zatim napravite pauzu od 20 sekundi. Nakon što ponovite ovaj proces nekoliko puta, potaknut ćete sinuse na to da se počnu cijediti.

Objašnjenje:

Prema objašnjenju dr. Lise Destefano s Medicinskog sveučilišta za osteopatiju u Michiganu, ova tehnika uzrokuje pritisak na kost lubanje koja se pruža kroz nos. Pritiskanjem i trljanjem te kosti smanjujete začepljenje, što omogućuje oslobađanje sinusa od iscjetka.

sinusi-zacepljeni-sinusi

IZVOR: www.receptizasve.work

Tagovi: