Muče vas bolovi u vratu i ramenima? Andrea Solomun ima vježbe koje će vam pomoći

Vrijeme je da poradite na mišićima gornjeg dijela tijela

by | 14 travnja, 2021
andrea solomun

Sjedilački način života ima nebrojene negativne posljedice za naše zdravlje, pa vjerujemo da ste puno puta posljednjih godina čuli frazu “sjedenje je novo pušenje”. Premda se neki stručnjaci ne slažu s dramatičnošću ove tvrdnje, nepobitna je činjenica da nam cjelodnevno sjedenje, odnosno manjak kretanja, ne donosi mnogo dobra.

Jedna od posljedica sedentarnog načina života je bol u leđima, ramenima i vratu. Naravno, sjedenje nije jedini uzrok ovih problema. “Slabi mišići torakalne kralježnice koji ne drže gornji dio tijela zbog čega mišići vrata obavljaju posao drugih mišića, manjak mobilnosti ramena i snage u okolnim mišićima, posturalni disbalans…”, navela je samo neke od potencijalnih uzroka boli u vratu i ramenima Andrea Solomun, profesionalna balerina, koreografkinja i pedagoginja koju znamo kao voditeljicu plesnog studija Andrea’s Room, kreatoricu programa &Ballet te suosnivačicu plesne grupe &M Dance Company.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ANDREA SOLOMUN (@andreasolomun)

Andrea je na svom YouTube kanalu nedavno objavila video s vježbama koje targetiraju upravo bol u vratu i ramenima. Njezin je savjet osnažiti mišiće gornjeg dijela tijela pomoću vježbi koje predlaže u videu. Svaku je vježbu potrebno ponoviti od 10 do 15 puta u dva do četiri seta. Cilj je osnažiti grupu sastavljenu od četiri mišića (od lopatice do nadlaktice) koji djeluju kao stabilizatori ramenog zgloba. Više detalja o ovim vježbama koje možete raditi kod kuće pronaći ćete na Andreinom YouTube kanalu, a video s vježbama pogledajte i u nastavku.

Foto: Privatna arhiva