Mokri kolač od jabuka i badema

by | 16 kolovoza, 2014

kolac

Sastojci:

  • 2 kg jabuka + 1 kg za sok
  • 200 g šećera
  • štapić cimeta
  • 500 g mljevenih listića badema
  • 8 jaja
  • 2 praška za pecivo

Priprema:

1. Oljuštiti i nasjeckati na kockice 2 kg jabuka. Dodati 200 g šećera i štapić cimeta, pa pirjati dok smjesa ne postane poput džema (otprilike oko 1,3 kg).
2. Smjesu od jabuka pomiješati s 500 g mljevenih listića badema. Prije mljevenja treba ih lagano ispeći, tek da porumene. Od njih se, praktički, dobije brašno.
3. U jabuke i bademe dodati 8 jaja i dvije vrećice praška za pecivo. Sve pomiješati i staviti u željene kalupčiće ili oblikovati modlom. Staviti da se peče.
4. Dok se kolač peče, u sokovniku ili ručno, napraviti sok od kilograma jabuka. Njime preliti kolače, čim ih izvadite iz pećnice.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept