Modna stilistica Ivana Pavić pokreće novi projekt edukacijskih radionica odijevanja za žene

“Stilska jednadžba”

by | 19 travnja, 2023
“Stilska jednadžba”

Stilistica Ivana Pavić dugi niz godina djeluje na domaćoj modnoj sceni, a nakon što je prva u Hrvatskoj lansirala  uslugu online stilističkog savjetovanja Virtual Stylist, na red je došao i novi projekt pod nazivom Stilska jednadžba.

Riječ je, naime, o nizu edukacijskih radionica odijevanja namijenjenih ženama u kojima će sudionice kroz personalizirani pristup te mnoštvo interaktivnih primjera naučiti kako poboljšati svoj dosadašnji stil odijevanja. Naime, način odijevanja te cijeli stav i energija kojom zračimo primarno je komunikacija, prije same komunikacije riječima, tj. govorom. Zato je jako važno da svoju krajnju poruku i stav uskladimo s odjećom koju nosimo na najbolji mogući način. Važno je shvatiti da mi nismo robovi odjeće, nego da je ona alat kojim se služimo. Što prije naučimo pravilno koristiti taj alat, to će nam biti lakše u tom segmentu izražavanja.

“Stilska jednadžba”

Na ovoj edukacijskoj radionici sudionice će kroz pokazne i praktične primjere naučiti kako komunicirati odjećom te kako odabrati i kombinirati odjevne komade koji laskaju njihovoj građi tijela i rezoniraju s njihovim zanimanjem i osobnošću. Cilj radionice također je izrada idealne capsule kolekcije i istraživanje mogućnosti kombiniranja komada unutar nje, kao i naučiti balansirati proporcije odjećom te pravilno odrediti tipove obuće sukladno kombiniranim donjim dijelovima.

“U radu i razgovoru sa svojim privatnim klijentima kojima osmišljavam osobni stil došla sam do spoznaje da su radionice ovakvog tipa jako korisne i potrebne budući da većina njih ne razmišlja u smjeru da nešto laska njihovoj figuri, da su proporcije pomirene, nego se slijepo vode trendovima s društvenih mreža misleći pritom da je to jedino mjerilo. Želim ljude naučiti kako pravilnim izborom odjeće i modnih dodataka sebi svakodnevno mogu olakšati i uljepšati život. Naime, kroz rad sam se susrela s dosta primjera gdje osobe s novoizgrađenim stilom počinju zračiti novom energijom i samopouzdanjem, koji se onda reflektiraju na cijelu lepezu njihovog djelovanja općenito. Dakle, iako na prvu djeluje površno, odjeća je bitan faktor funkcioniranja i izražavanja svakoga od nas, pa joj se na takav (ozbiljan) način treba i pristupiti”, ističe Ivana.

“Stilska jednadžba”

Radionice su jednodnevne, a prva je rezervirana za Zagreb, 20. 5. 2023. u divnom prostoru BIZkoshnica u samom centru grada. Više informacija i mogućnost prijave na radionicu se nalaze na ovom linku.

Kao ekstenzija projekta Stilska jednadžba je i istoimeni videoserijal na Instagramu gdje Ivana svaki tjedan donosi praktične modne savjete i rješava neke od najčešćih nedoumica kad je riječ o slaganju odjevnih kombinacija.

Foto: John Pavlish