Stilistica Ivana Pavić u svom videoserijalu donosi odlične modne savjete

by | 23 veljače, 2023
modni savjeti stilista

Pratite li domaću modnu scenu ili ste u nekom trenutku svog života poželjeli kakav modni savjet, sigurni smo da ste s njezinim imenom dobro upoznati. Hrvatska stilistica Ivana Pavić dugi niz godina djeluje na domaćoj sceni, pa smo je tako pratili u njezinim ulogama modne urednice, kreativnog vodstva, ali i kroz njezine usluge virtualnog stilista.

Nedavno je, pak, Ivana pokrenula videoserijal Stilska jednadžba na Instagramu u kojem odgovara na neke od najčešćih dvojbi kad je riječ o slaganju odjevnih kombinacija. S obzirom na to da se svi susrećemo s onim napornim momentima u kojima nemamo što odjenuti usprkos punom ormaru, moramo priznati da je ovaj serijal stigao kao naručen. 

“Za snimanje ovakvog tipa videa odlučila sam se primarno zato što sam u razgovoru sa svojim privatnim klijentima kojima osmišljavam osobni stil shvatila da im nedostaje više konkretnih pokaznih primjera kako nešto kombinirati i kako s druge strane nešto nikako ne kombinirati. Promatrajući random ljude na ulici, često znam razmišljati: “Kad bi samo znala/znao kako bi ti hlače drugog kroja savršeno pristajale”, ili primjerice: “Drugim odabirom cipele savršeno bi bile istaknute tvoje divne noge” itd. Također, iz razgovora sa svojim studentima u Profokusu, gdje nam veliki dio u obrazovanju otpada upravo na osobno stilističko savjetovanje, došla sam do zaključka kako većina ne razmišlja u smjeru da nešto laska njihovoj figuri, da su proporcije pomirene, nego se vode trendovima s društvenih mreža misleći pritom da je to jedino mjerilo. Mi ljudi prije svega smo vizualna bića i najbolje reagiramo na stvari koje vidimo iz prve ruke. Stoga sam odlučila na društvene mreže plasirati ovakav sadržaj u želji i nadi da će barem nekome biti od koristi i pomoći”, odgovara nam Ivana na pitanje što ju je potaknulo na ovakav praktičan serijal. 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ivana Pavic (@ivana.pavic)

U Ivaninim Stilskim jednadžbama tako možemo naučiti kako je najbolje kombinirati tajice s trakom oko stopala, kako ne skratiti figuru noseći midi suknju na krivi način ili pak kako nositi basic komade poput crnih hlača na svjež i zanimljiv način. 

Pitate li se otkud ime Stilska jednadžba, Ivana nam otkriva da je ono došlo spontano jer odijevanje se samo po sebi zasniva na pravilnim omjerima, usklađivanju proporcija, na što stilistica gleda jako matematički pa je i u samom imenu serijala htjela povući paralelu s matematičkim načinom razmišljanja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ivana Pavic (@ivana.pavic)

Kad je riječ o najčešćim modnim pitanjima i dvojbama, Ivana nam otkriva da je izbor odgovarajuće obuće nepresušna tema te se uvijek trudi u videima dotaknuti se tog segmenta, iako sama tema nije primarno vezana za izbor obuće. “To je nešto gdje većina griješi i često cijeli dojam bude narušen krivim odabirom cipele”, pojašnjava stilistica. 

Malo je reći da se veselimo novim Ivaninim Stilskim jednadžbama, koje i vi možete pratiti na njezinom Instagram profilu

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ivana Pavic (@ivana.pavic)

Foto: Instagram/Privatne fotografije