Mjesečni horoskop za travanj 2024. donosi astrologinja

by | 1 travnja, 2024

Proljeće je stiglo i sa sobom donijelo energiju novih početaka. Ovog travnja otvaraju se nove prilike, ali i stižu novi izazovi. Što vam predviđa mjesečni horoskop za travanj 2024.?

Mjesečni horoskop za travanj 2024.

Ovan

Dragi Ovnovi, veći dio travnja Merkur bit će u vašem znaku, donoseći vam oštrinu uma i povećavajući vašu želju za znanjem. Međutim, njegovo retrogradno kretanje od 1. do 25. travnja moglo bi uzrokovati neke prepreke u komunikaciji. Budite spremni na preispitivanje i razmišljanje o vašim prošlim odlukama. Ovo je savršen trenutak za učenje iz prošlih iskustava i planiranje budućnosti s većom jasnoćom. Savjet je da budete posebno obazrivi kada je riječ o važnim odlukama. Ako možete, odgodite sve do 25. travnja, kada Merkur kreće direktno, što će vam donijeti jasniju perspektivu i olakšati proces donošenja odluka. Ulazak Venere u vaš znak na početku mjeseca donosi povoljan vjetar u leđa vašem ljubavnom i društvenom životu. Očekujte da ćete biti u centru pažnje, s povećanim šarmom i privlačnošću. Iskoristite ovaj period za unapređenje privatnih odnosa i uživajte u pažnji koju privlačite. Kako Merkur kreće direktno 25. travnja, očekujte olakšanje u komunikaciji, posebno kad je riječ o financijama i ljubavnim odnosima. Ovo je odličan period za razjašnjavanje bilo kakvih nesporazuma i za napredak u planovima koji su vam važni.

Bik

Dragi Bikovi, kad Venera, vaša vladajuća planeta, prijeđe iz znaka Riba u Ovna početkom travnja, suočit ćete se s promjenama koje se tiču vašeg unutarnjeg bića i tajni koje nosite. Ovo je period za duboko preispitivanje i rad na prevladavanju osobnih ovisnosti ili destruktivnih obrazaca ponašanja. S Marsom, planetom energije i akcije, u znaku Riba tijekom cijelog mjeseca, možda ćete se naći na raskrižju gdje će se preispitivati dugoročni prijateljski odnosi i ciljevi, posebno u karijeri i financijama. Iskoristite ovu energiju za ponovno razmatranje vaših ciljeva i fokusirajte se na ono što vam zaista donosi zadovoljstvo. Retrogradni Merkur u Ovnu od 1. do 25. travnja može unijeti element nostalgije i želje za regresijom u prošlost. Budite svjesni potencijalnih zastoja u planovima putovanja i komunikaciji, osobito s osobama iz inozemstva. Strpljenje i fleksibilnost će biti ključni u ovom periodu. Pomračenje Sunca 8. travnja u Ovnu nagovještava početak novih okolnosti, vezanih za putovanja, duhovnost ili proces iscjeljenja. Ovo je period za prihvaćanje promjena i otvaranje za nove mogućnosti koje mogu značajno utjecati na vašu karijeru, dom i osobni identitet. Krajem mjeseca, pun Mjesec u vašem sektoru partnerstava ističe potrebu za zaključcima ili prekretnicama. Ovo može biti vrijeme kada će se određene veze završiti ili doživjeti svoj vrhunac, osobito u braku ili poslovnim partnerstvima.

horoskop

Blizanci

Dragi Blizanci, Od 1. do 25. travnja vaš vladar Merkur bit će retrogradan u znaku Ovna, što može privremeno usporiti ili preokrenuti vaše planove, posebno one vezane za karijeru i dugoročne ciljeve. Ovo je idealno vrijeme za introspekciju, razmišljanje o vašim trenutnim putanjama i eventualno redefiniranje vaših ambicija. Iskoristite ovaj period da razmotrite što zaista želite i kako možete prilagoditi svoje ciljeve da bolje odražavaju vaše istinske želje. Mars, planet akcije, ohrabrit će vas da preuzmete inicijativu u vezi s vašim poslovnim odlukama. Njegova energija će vam pomoći da se usredotočite i napravite važne korake ka ostvarenju vaših ambicija. Budite spremni na akciju i ne oklijevajte poduzeti hrabre korake kada se ukaže prilika. Ulaskom Venere u znak Ovna 5. travnja vaš društveni život bit će znatno oživljen. Očekujte povećanu društvenu aktivnost i više prilika za socijalizaciju. Ovo je savršen trenutak da proširite svoju socijalnu mrežu, upoznate nove ljude i možda čak steknete vrijedna poznanstva koja mogu imati pozitivan utjecaj na vašu budućnost. Vaše komunikacijske vještine bit će ključne tijekom ovog mjeseca. Pažljivo birajte riječi, bilo da je riječ o poslovnim pregovorima ili privatnim razgovorima. Prakticiranje otvorene i jasne komunikacije pomoći će vam da izbjegnete nesporazume i ojačate veze s drugima.

Rak

Dragi Rakovi, početak mjeseca obilježava ulazak Venere u vaš sektor karijere 5. travnja, što donosi povoljan vjetar u leđa vašim poslovnim ambicijama. Ovo je period kada vaše profesionalne vještine i talent mogu doći do punog izražaja, privlačeći nove prilike i mogućnosti za napredak. Iskoristite ovu energiju da se istaknete i unaprijedite svoj profesionalni status. Dok težite ka ostvarenju poslovnih ciljeva, ne zaboravite na važnost održavanja zdrave ravnoteže između karijere i obiteljskog života. Pronalaženje vremena za odmor i opuštanje s voljenima pomoći će vam da ostanete usredotočeni i motivirani, bez nepotrebnog stresa. S Merkurom u znaku Ovna, očekujte povećanu komunikaciju i protok ideja na poslovnom frontu. Ovo je idealno vrijeme za “brainstorming“ i razmatranje novih strategija koje bi mogle unaprijediti vaše poslovanje. Budite otvoreni za dijalog i spremni na prilagođavanje vaših planova u skladu s novonastalim prilikama. Najvažniji događaj mjeseca je solarno pomračenje 8. travnja, koje donosi snažne energije transformacije, posebno u vašoj karijeri. Ovo je trenutak kada se mogu dogoditi iznenadni preokreti i pojaviti neočekivane prilike. Budite spremni na brzu adaptaciju i iskoristite svaku šansu koja vam se pruži, jer ovo može biti ključni trenutak za vaš profesionalni razvoj.

Lav

Dragi Lavovi, jedan od najvažnijih događaja je totalno pomračenje Sunca 8. travnja. Ovo pomračenje nosi potencijal za značajne promjene, posebice u područjima visokog obrazovanja, stranih zemalja i karijere. Možete očekivati nove prilike koje će vam pomoći da napredujete i razvijate se, ali i izazove koji će zahtijevati vašu prilagodljivost i fleksibilnost. Budite otvoreni za učenje i širenje vaših vidika, jer edukacija i kontakti sa strancima mogu igrati ključnu ulogu u vašem profesionalnom napretku. Od 1. do 25. travnja Merkur će biti retrogradan, što može donijeti važne vijesti ili informacije iz prošlosti, posebno u vezi s obrazovanjem, putovanjima i pravnim pitanjima. Ovo je dobar period za rješavanje nedovršenih poslova, ali budite oprezni s novim ugovorima i planovima putovanja. Provjeravajte detalje i dva puta razmislite prije nego što poduzmete akciju. Venera će tijekom travnja donijeti pozitivne vibracije, posebno u odnosima sa strancima ili osobama iz inozemstva. Ovo je sjajan trenutak za uspostavljanje novih kontakata, suradnji ili čak pokretanje projekata koji uključuju međunarodne partnere. Iskoristite ovu priliku da proširite svoje profesionalne i osobne horizonte. Uz sve to, važno je i voditi računa o financijama. Travanj može donijeti fluktuacije i izazove u upravljanju novcem. Budite promišljeni u financijskim odlukama i spremni na prilagođavanje promjenjivim okolnostima kako biste očuvali stabilnost.

Djevica – mjesečni horoskop za travanj 2024.

Drage Djevice, Saturnova prisutnost u vašem polju braka od prošlog ožujka inicirala je period ozbiljnih preispitivanja i mogućih restrukturiranja u vašim najvažnijim odnosima. Ovaj trend nastavit će se sve do 2026. godine, s travnjem koji donosi ključne trenutke i potencijalne preokrete. Mars, planet akcije i konflikta, kroz cijeli travanj prolazi kroz vašu sedmu kuću, nagovještavajući moguća razdvajanja ili izazove u vezi. Ako se suočite s agresivnim ili dominantnim ponašanjem partnera, ključno je očuvati smirenost i otvoreno komunicirati o svojim osjećajima. Ovo je period za rješavanje konflikata kroz dijalog i razumijevanje. S Venerom koja pozitivno utječe na vaše financijske aspekte, posebno one dijeljene s partnerom, travanj može donijeti dobre vijesti u vezi s investicijama ili rješavanjem zajedničkih financijskih pitanja. Iskoristite ovaj period za planiranje i provođenje financijskih odluka koje mogu poboljšati vašu zajedničku ekonomsku sigurnost. Retrogradni Merkur od 1. do 25. travnja poziva na ponovno razmatranje vaših uvjerenja, filozofije života i dugoročnih planova. Ovo je idealno vrijeme za introspekciju, refleksiju i možda čak korekciju smjera kad je riječ o vašim životnim ciljevima i vrijednostima.

Vaga

Drage Vage, spoj Venere i Merkura u znaku Ovna pokreće pozitivne promjene u vašim odnosima, istovremeno pružajući podršku u pravnim i financijskim pitanjima. Ovaj astrološki aspekt donosi vam vještine pregovaranja i rješavanja sporova, čineći ovaj period idealnim za rješavanje nesuglasica i unapređenje vaših partnerstava. Iskoristite ovu harmoniju planeta da postignete dogovore koji su u obostranom interesu. Eklipsa u Ovnu otvara vrata za ozdravljenje emotivnih rana i donosi potencijalne promjene u vašoj financijskoj sferi. Ovo je prilika da se oslobodite tereta prošlosti i okrenete novi list, posebno kad su u pitanju financije. Budite otvoreni za refleksiju i prihvatite transformaciju koja dolazi s eklipsom, kako biste napravili prostor za nove prilike. Travanj je mjesec koji vam nudi priliku da izgradite jače i zdravije odnose, riješite dugogodišnje nesuglasice i učvrstite svoju financijsku poziciju. Kroz introspekciju, otvorenu komunikaciju i hrabrost da se suočite s promjenama, možete iz ovog perioda izaći jači, stabilniji i spremniji za sve što predstojeći mjeseci mogu donijeti.

Škorpion

Dragi Škorpioni, retrogradni Merkur u vašem sektoru karijere poziva na pažljivo preispitivanje vaše trenutne poslovne situacije. Možete očekivati ponovne kontakte s ljudima iz prošlosti, što može otvoriti vrata novim mogućnostima ili donijeti završetak nedovršenih poslovnih projekata. Iskoristite ovaj period za razmatranje vaše karijerne putanje i eventualne prilagodbe koje bi mogle poboljšati vaš profesionalni život. S Marsom koji prolazi kroz vaše polje kreativnosti, romantike i djece, očekujte pojačanu strast u ovim područjima. Ovo je idealno vrijeme za rad na kreativnim projektima ili za bavljenje aktivnostima koje vam donose radost. Također, možete očekivati intenzivniju dinamiku u odnosima s partnerom i djecom. Budite spremni na izazove, ali i na duboko ispunjenje koje može proizaći iz ovih interakcija. Venera vam u travnju donosi povoljne prilike za financijske dogovore i pregovore. Ovo je pravi trenutak da se fokusirate na poboljšanje vaše financijske stabilnosti kroz pametne ugovore i dogovore. Budite otvoreni za razgovore o plaći, investicijama ili drugim financijskim pitanjima koja mogu unaprijediti vašu ekonomsku sigurnost.

Strijelac

Dragi Strijelci, s Merkurom koji retrogradno prolazi kroz vaš sektor ljubavi, kreativnosti i djece od 1. do 25. travnja, pripremite se na potencijalno ponovno povezivanje s bivšim ljubavima ili na rješavanje neriješenih pitanja iz prošlosti. Ovo je vrijeme za introspekciju u vezi s vašim romantičnim vezama i prilika da ispravite pogreške ili nedoumice. Otvorenost i iskrenost će biti ključni u komunikaciji s partnerom. Pomračenje Sunca uvodi značajne promjene kako u vašem ljubavnom životu, tako i u poslu i zdravlju. Budite spremni na neočekivane prilike koje mogu izazvati preokrete u vašoj karijeri ili zdravstvenom stanju. Iako promjene mogu biti izazovne, one također donose mogućnost za nagli rast i prosperitet. Iskoristite ove promjene kao poticaj za osobni razvoj i napredak ka ostvarenju vaših ciljeva. U ovom periodu, izuzetno je važno da ostanete fokusirani na svoje ciljeve i aktivno radite na njihovom ostvarenju. Prijemčivost za nove mogućnosti i spremnost na prihvaćanje izazova bit će ključni za vaš uspjeh. Retrogradni Merkur također potiče da ponovno razmotrite svoje kreativne projekte i poduzetničke pothvate. Ovo je idealno vrijeme da se posvetite inovacijama i razvoju novih ideja. Ne zaboravite na značaj zdravlja i blagostanja; dozvolite si vrijeme za odmor i oporavak kako biste očuvali energiju za buduće izazove.

horoskop

Jarac

Dragi pripadnici ovog znaka, pomračenje koje utječe na vaš sektor doma i nekretnina najavljuje period velikih promjena. Ovo može biti vrijeme kad ćete preispitivati svoje trenutno stanje i razmišljati o preseljenju, renoviranju ili investiranju u nekretnine. Promjene mogu biti izazovne, ali će vam također pružiti priliku da unaprijedite svoj životni prostor ili riješite pitanja vezana za imovinu koja su dugo bila “na čekanju”. S Merkurom koji je retrogradan od 1. do 25. travnja, naći ćete se u razmišljanjima o prošlosti, što može uključiti i dugove ili nasljeđe koje treba riješiti. Iskoristite ovo vrijeme za temeljnu refleksiju i rješavanje starih problema kako biste se oslobodili tereta i krenuli naprijed s većom jasnoćom. Očekujte da će se promjene koje dolaze odraziti i na vaše odnose s članovima obitelji. Budite otvoreni za dijalog i razumijevanje, jer će komunikacija biti ključna za očuvanje harmonije unutar doma. Također, budite spremni na nove prilike koje se mogu pojaviti, kako u privatnom, tako i u profesionalnom životu. Iako se možda budete našli pred teškim situacijama, pomračenje vam također donosi šansu da pronađete unutrašnju snagu i otpornost. Ovo je prilika da prebrodite izazove i otvorite se prema novim mogućnostima koje će vam život ponuditi. Budite spremni prilagoditi se promjenama koje dolaze, ali ne gubite iz vida svoje dugoročne ciljeve i želje. Održavanje fokusa na ono što doista želite pomoći će vam da navigirate kroz promjene i iskoristite ih na najbolji mogući način.

Vodenjak

Dragi Vodenjaci, najvažniji događaj mjeseca, eklipsa, može vas potaknuti da razmotrite renoviranje ili čak promjenu mjesta stanovanja. Ovo je savršen trenutak da preispitate što je to što vam je doista potrebno da biste poboljšali kvalitetu svog života. Razmislite o tome kako vaš životni prostor može bolje odražavati vaše trenutne potrebe i aspiracije. Potrudite se da pronađete pravu ravnotežu između osobnih potreba i potreba vaše obitelji. Ovo može biti vrijeme kad ćete se osjećati posebno povezanima sa svojim najbližima, stoga iskoristite priliku za jačanje tih veza. Vaša strast i odlučnost bit će posebno izraženi kada je riječ o upravljanju financijama. Bilo da se radi o donošenju važnih odluka koje se tiču doma i imovine ili upravljanju dugovima, važno je da budete svjesni svojih financijskih kapaciteta i da pažljivo razmatrate svaku odluku. Travanj je odličan mjesec da se pozabavite svojim zdravljem, bilo da je to posjeta stomatologu ili usmjeravanje pažnje na prehranu. Posvetite vrijeme svojoj dobrobiti i razmotrite načine na koje možete unaprijediti svoje zdravstveno stanje. Ako se suočavate s nasljedstvom ili drugim obiteljskim pitanjima, pristupite razgovoru s otvorenošću i spremnošću na suradnju. Pronalaženje zajedničkog jezika će biti ključno za rješavanje bilo kakvih konflikata ili dilema.

Ribe

Drage Ribe, s Venerom koja ulazi u vaše polje novca 5. travnja, očekujte promjene koje mogu pozitivno utjecati na vaše prihode i financijsku situaciju. Ovo je idealan period za razmatranje novih načina za poboljšanje vaše financijske stabilnosti. Budite otvoreni za nove prilike koje mogu dovesti do povećanja vaših prihoda. Merkur je retrogradan od 1. do 25. travnja, i pruža vam priliku da ponovo razmotrite i revidirate svoje financijske strategije. Iskoristite ovo vrijeme da razmislite o starijim financijskim idejama koje možda imaju potencijal za realizaciju u sadašnjosti. Mars prolazi kroz vaš znak veći dio travnja, dajući vam snagu, odlučnost i fokus na akciju. Međutim, konjunkcija sa Saturnom naglašava važnost prevladavanja prepreka, posebno u prijateljstvima i karijeri. Budite strpljivi i ustrajni dok radite na ostvarenju svojih ciljeva. Eklipsa 8. travnja u vašem polju novca nagovještava značajne promjene u vašoj financijskoj situaciji. Povoljan aspekt Venere i Plutona naglašava transformaciju vaše financijske perspektive, donoseći moguće neočekivane izvore prihoda. Iskoristite ovaj period da steknete jasniju sliku o svojim ciljevima i željama.

Piše: Helena Cupać
email: [email protected]
FB: Astrolog Helena Cupac
Ig: @astrolog.helena.cupac

Foto: Pexels/Meum Mare, Mikhail Nilov, Meruyert Gonullu, Mihman Duğanlı