MISLITE DA STE PUNI TOKSINA? Ovi savjeti otkrit će vam je li vam organizam zbilja zatrovano…

by | 2 veljače, 2017
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Ovo možda čitate zato što imate neki blagi osjećaj da nešto nije baš kako bi trebalo biti. Možda se ne osjećate tako dobro kao prije, ili hrana koja je nekoć zadovoljavala naše tijelo i davala mu energiju sada čini upravo suprotno. Lako je to sve prišiti starenju, ali naše tijelo funkcionira predobro da bi nam propustilo dati do znanja kako nešto nije u redu. Tek onda kada prestanemo slušati šapate našeg organizma, mogu proizaći pravi problemi.

Evo nekoliko pokazatelja da u našem životu ima dosta toksina koje možete početi slušati već danas:

1. Uvijek ste puni

Doslovno, jer ljudski organizam treba izbaciti otpad svaki dan. To uključuje pražnjenje crijeva barem jednom dnevno. Ako ne otpuštate otpad iz svog tijela, toksini se vraćaju u krvotok i mogu napraviti kaos.

Savjet: Ako imate problema sa zatvorom, pokušajte piti više vode, vježbati, uzimati neki kvalitetni probiotik ili biljni čaj kao što je čaj od lista sene.

2. Loš zadah

Loš zadah nije samo nešto što vam kvari večernji spoj, on također može ukazati na to da ste zasićeni toksinima. Može nastati zbog bakterija u ustima koje otpuštaju “mirisne” bioprodukte. Također, naslućuje kako vaša jetra i crijeva imaju problem s uklanjanjem toksina.

Savjet: Možete početi koristiti čistač za jezik kako biste uklonili bakterije koje prekrivaju vaš jezik. Također, pokušajte uzimati svježe začinsko bilje poput peršina i korijandra, koji su fantastični u detoksikaciji jetre.

3. Smetaju vam mirisi

Ako imate snažne reakcije na mirise kao što su parfemi ili dim, možda vam to uzrokuju toksini u vašem organizmu. Puno puta postajemo preosjetljivi na izvanjske mirise ako naša jetra ima problem s uklanjanjem različitih toksina iz našeg organizma. Kad su putovi detoksikacije zatvoreni, naš organizam i osjeti postaju izoštreni i mogu izazvati reakcije poput glavobolje i mučnine.

Savjet: Pomozite svojoj jetri začinskim biljem poput mliječnog čička i maslačkovog korijena, koje možete konzumirati u obliku čaja. Također se može iskušati popularna praksa detoksikacije ricinusovim uljem. Ovaj stari dobar savjet je odličan alat za pomoć pri ublažavanju neugodnih simptoma prebrze detoksikacije.

4. Višak kilograma se jednostavno ne topi

Postoje mnogi razlozi za otpor gubljenju težine. “Poludjeli” hormoni, nepravilna prehrana, a, već pogađate, toksini su jedan od njih. Toksini poput dioksina, PCB-a, i mnogi pesticidi su lipofilni, što znači da se u našim organizmima pohranjuju masnim stanicama. Kada je tijelo njima preopterećeno, može biti nemoguće odbaciti tu dodatnu težinu.

Savjet: Ključno je pobrinuti se za to da organizam na pravilan način izbacuje toksine. To znači poboljšati prirodnu sposobnost organizma da to učini i pronađe ravnotežu. Neki siguran način čišćenja ili detoksikacije može pomoći, ali smanjivanje izloženosti toksinima jest iznimno važno. Odaberite čistu, organsku hranu kad god je to moguće i pobrinite se za to da se dobro oznojite, obavite veliku nuždu, hidratizirate se i kvalitetno dišete svaki dan.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

IZVOR:www.receptizasve.work