


Sastojci:
- 500 g palente
- 2 crvene paprike
- 1 glavica luka
- 250 g šampinjona
- 200 g slanine
- 250 g pelata rajčica
- 150 g feta sira
- 150 g maslaca
- 4 žlice ulja
- origano
Priprema:
1. Pelate narezati na kockice, slaninu i papriku na štapiće, luk na režnjeve, a šampinjone na listove.
2. Na malo ulja popržiti luk, a potom dodati slaninu i papriku, te i njih kratko popržiti. Dodati šampinjone, pelate i pirjati dok višak tekućine ne ispari a povrće ne omekša. Pred kraj pirjanja dodati origano i začine po želji.
3. Palentu skuhati prema uputama s vrećice.
4. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje, razliti u nju pripremljenu palentu na centimetar debljine i ostaviti da se ohladi.
5. Modlicama vaditi krugove od ohlađene palente. Popržiti ih na malo maslaca s obje strane, a potom vaditi na papirnati ubrus kako bi se ocijedili od masnoće.
6. Na svaki kolut palente staviti malo pripremljenog nadjeva i naribati feta sir.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



