


Sastojci:
- 1 poriluk
- 2 češnja češnjaka
- 2 veća krumpira
- 2 mrkve
- 1/2 celera
- 2 tikvice
- 1,5 l goveđe juhe
- 400 g pelati rajčica
- 2 šnite tosta
- 2 tvrdo kuhana jaja
- 4 žlice ulja
- mješavina začina, papar, bosiljak
Priprema:
1. Poriluk, pelati rajčice, celer, mrkvu, krumpir, jaja i tikvice očistiti, te narezati na kockice, češnjak sitno narezati, a pečen tost narezati na kockice.
2. Na malo ulja popržiti poriluk, češnjak, celer i mrkvu dok ne omekšaju, a zatim dodati pelati rajčice i pirjati uz povremeno dolijevanje juhe.
3. Kada je povrće napola gotovo, dodati krumpir, uliti ostatak juhe, te nastaviti sa kuhanjem.
4. Pred kraj kuhanja dodati tikvice, mješavinu začina i bosiljak po želji, pa kuhati još 15 minuta.
5. Kuhano povrće zajedno sa juhom izmiješati u mikseru, te posuti kockicama tosta i jaja.
Izvor: Dobra hrana



