


Sastojci:
Za biskvit:
- 12 bjelanjaka
- 360 g šećera
- 12 žlica mljevenih keksa
- 12 žlica mljevenih oraha
Za kremu:
- 12 žumanjaka
- 200 g šećera u prahu
- 2 pudinga od vanilije
- 2 žlice gustina
- 8 dl mlijeka
- 250 g maslaca
Ostali sastojci:
- 6 dl slatkog vrhnja
- 200 g pečenih mljevenih lješnjaka
- 200 g eurokrema
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati šećer muteći dok se ne dobije čvrst snijeg.
2. Dodati mljevene kekse i orahe pa polako promiješati.
3. Veliki pleh obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 ºC dok ne porumeni.
4. Pečeni biskvit vertikalno prerezati dva puta kako bi se dobile tri kore.
Krema:
1. U odgovarajuću posudu uliti 7 dl mlijeka i kuhati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti žumanjke sa šećerom u prahu, a potom dodati puding od vanilije, gustin i preostalo mlijeko. Dobro umutiti mikserom kako ne bi bilo grudica.
3. Pripremljenu smjesu uliti u proključalo mlijeko i kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
4. U ohlađeni puding dodati omekšani maslac i umutiti mikserom.
Završni postupak:
1. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag.
2. Prvu koru premazati eurokremom, a potom nanijeti 1/3 žute kreme, posipati s malo mljevenih lješnjaka i premazati slojem šlaga. Postupak ponoviti još dva puta kako bi se utrošio pripremljeni materijal. Gotovu tortu dekorirati po želji.
Izvor: Dobra hrana



