Mesne okruglice u umaku od ananasa

by | 4 veljače, 2014

Sastojci:

  • 500 g pilećeg bijelog mesa
  • 1 jaje
  • ulje
  • 2 žlice brašna
  • 2 žlice umaka od soje
  • prstohvat đumbira
  • mješavina začina

Za umak:

  • 1 mala konzerva kompota od ananasa
  • 2 ravne žlice gustina
  • 0,5 dl umaka od soje
  • prstohvat češnjaka u prahu
  • 3 žlice aceto balsamico
  • 600 g krumpira
  • 50 g maslaca
  • 1 dl mlijeka

Priprema:

1. Pileće bijelo meso samljeti, pa pomiješati s jajetom, brašnom, umakom od soje i đumbirom. Dodati začine po želji i dobro izmiješati.
2. Od dobivene smjese nauljenim rukama oblikovati mesne okruglice. Pecite ih na vrućem ulju sa svih strana kako bi porumenjele, a zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom.
3. Ananas procijediti i narezati na kockice, a sok od kompota sačuvati. Pomiješati sok od ananasa s gustinom, pa dodati u masnoću od mesa i kratko prokuhati.
4. Zatim dodati češnjak u prahu u umak, umak od soje, aceto balzamico i začine po želji. Kuhati uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. Po potrebi doliti malo vode. Zatim vratiti mesne okruglice i dodati ananas, pa sve zajedno kratko prokuhati.
5. Krumpir skuhati i ispasirati, a zatim ga pomiješati s maslacem, mlijekom i začinima po želji da bi se dobio pire. Pire poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept