

Sastojci:
- 600 g miješanog mljevenog mesa
- 3 kriške kruha
- 1/2 glavice celera
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 1 dl jogurta
- 2 jaja
- 100 g slanog kikirikija
- 1 žlica mljevene paprike
- 1 pakiranje instant pirea
- 5 žlica ulja
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Kruh natopiti vodom, ocijediti i izmrviti. Celer oljuštiti i krupno naribati, luk i češnjak što sitnije nasjeckati.
2. U većoj posudi pomiješati mljeveno meso, izmrvljen kruh, celer, luk i češnjak, jogurt, jaje, mljevenu papriku i nasjeckani kikiriki. Dodati začine po želji i dobro promiješati.
3. Uzak, pravokutni kalup prekriti papirom za pečenje, nauljiti i uliti u njega mesni nadjev. Prekriti folijom i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC 50 min.
4. Dok se rolada peče, pripremiti instant pire prema uputstvu s vrećice, dodati 1 jaje i dobro izmiješati.
5. Pečenu mesnu roladu izvaditi iz pećnice. Pripremljen pire krumpir uliti u slastičarski tuljac, te pomoću njega obložiti pireom mesnu roladu. Vratiti u pećnicu nakratko dok ne porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



