Žudite za trajnim promjenama? Knjiga ove holističke psihologinje i Instagram fenomena je za vas

by | 15 rujna, 2022

Klinička psihologinja dr. Nicole LePera, internetski fenomen s više od pet milijuna sljedbenika na Instagramu, u svojoj revolucionarnoj knjizi Mentalni restartPrepoznaj svoje obrasce, ozdravi od prošlosti i stvori svoje Ja (How to Do The Work: Recognize Your Patterns, Heal from Your Past, and Create Your Self) donosi nov, holistički pristup liječenju koji koristi moć samog pojedinca pri stvaranju trajnih promjena, kao i vodič za aktivniji, autentičniji i radosniji život. Ovaj željno očekivani priručnik izašao je u izdanju nakladničke kuće Znanje, a dostupan je u svim bolje opremljenim knjižarama po cijeni od 129 kn. Prijevod donosi Dubravka Pleše, a više o naslovu i autorici donosimo u nastavku teksta.

Kao klinička psihologinja, Dr. Nicole LePera nebrojeno se puta razočarala ograničenjima tradicionalne psihoterapije. Želeći učiniti više za svoje pacijente – kao i za sebe samu – odlučila je razviti ujedinjenu filozofiju mentalnog, tjelesnog i duhovnog zdravlja koja će ljude opremiti alatima iz različitih disciplina potrebnima za samoiscjeljenje. 

Nakon što je i sama iskusila rezultate koji su joj promijenili život nabolje, odlučila je podijeliti ono što je naučila s drugima i svijetu se predstavila na Instagramu kao The Holistic Psychologist. Ubrzo je postala internetski fenomen s više od pet milijuna pratitelja. 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dr. Nicole LePera (@the.holistic.psychologist)

U knjizi Mentalni restart, ona predstavlja revolucionarni pristup liječenju koji koristi moć samog pojedinca pri stvaranju trajnih promjena. Oslanjajući se na najnovija istraživanja iz različitih znanstvenih područja i modaliteta iscjeljivanja, dr. LePera pomaže nam prepoznati kako štetna iskustva i traume iz djetinjstva nastavljaju živjeti s nama, što često rezultira disfunkcijom cijeloga tijela – aktiviranjem štetnih odgovora na stres koji nas drže zaglavljenima u obrascima suovisnosti, emocionalne nezrelosti i toksičnih odnosa. Ako se ne poradi na njihovim uzrocima, ovakva destruktivna ponašanja mogu brzo postati ciklična, što ljude čini nesretnima, neispunjenima i općenito nezdravima. 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dr. Nicole LePera (@the.holistic.psychologist)

U knjizi Mentalni restart, dr. LePera nudi čitateljima podršku i alate koji će im omogućiti da se oslobode destruktivnog ponašanja kako bi povratili i ponovno izgradili vlastite živote. Uz pristup koji donosi istinsku promjenu paradigme, ovo je proslava osnaživanja koja će zauvijek promijeniti način na koji pristupamo mentalnom zdravlju i brizi o sebi. 

Foto: Pexels, Instagram, PR