Meksičke lepinjice

by | 15 siječnja, 2014

Sastojci:
Za tijesto:

  • 400 g glatkog brašna
  • 1 jaje
  • sezam
  • 2 dl mlakog mlijeka
  • 1 suhi kvasac
  • 1 žličica šećera
  • prstohvat soli
  • 70 g maslaca

Za nadjev:

  • 1 glavica luka
  • 350 g mljevenog junećeg mesa
  • 50 g kukuruza
  • 2,5 dl soka od rajčica
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 4 žlice ulja
  • origano
  • sol
  • papar

Priprema:

Tijesto:
1. U posudi za miješanje pomiješati polovinu brašna, šećer, sol i suhi kvasac.
2. Zatim dodati mlako mlijeko i otopljeni maslac te ručno izmiješati. Postepeno dodavati brašno i mijesiti dok se tijesto ne počne odvajati od prstiju. Zamiješeno tijesto ostaviti da nadođe.

Nadjev:
1. Luk narezati na kockice i popeći na vrućem ulju. Potom dodati mljeveno meso te i njega kratko popeći. Nastaviti s pirjanjem dolijevajući vodu po potrebi.
2. Kada je meso napola pirjano, dodati sok od rajčica, mljevenu papriku, origano i začine po želji pa pirjati dok višak tekućine ne ispari. Na kraju dodati kukuruz šećerac i promiješati.

Završni postupak:
1. Nadošlo tijesto istanjiti na debljinu od 0,5 cm. Zatim okruglom modlom promjera 8 cm izvaditi krugove.
2. Na svaki krug tijesta staviti žličicu smjese od mesa a potom slijepiti rubove. Punjene pogačice izvrnuti tako da rubovi tijesta budu okrenuti nadolje.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje a potom u njega poslagati pogačice. Premazati ih umućenim jajetom i posipati sezamom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 °C dok ne porumene.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept