Mediteranska tjestenina

by | 24 ožujka, 2013

Sastojci:

  • 500 g spiralne tjestenine
  • 50 g parmezana
  • 1 plavi patlidžan
  • 1 mrkva
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 400 g pelata od rajčica
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 50 g crnih maslina bez koštica
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • origano
  • mješavina začina
  • papar

Priprema:

1. Spiralnu tjesteninu skuhati u slanoj vodi s nekoliko kapi maslinovog ulja, pa je ocijediti.
2. Luk i češnjak luk što sitnije nasjeckati, plavi patlidžan oguliti i narezati na kockice, a crne masline na kolutove. Mrkvu naribati na krupno, a pelate izmiksati.
3. Na malo maslinovog ulja popržiti mrkvu, luk i češnjak, a zatim dodati plavi patlidžan te i njega kratko popržiti. Nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje vode po potrebi.
4. Kada je povrće napola pirjano, dodati pelate, masline, šećer i začine po želji. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju i ne dobije se fina kremasta smjesa.
5. Pred kraj kuhanja umiješati parmezan i origano.
6. Skuhanu tjesteninu preliti pripremljenim umakom i polako promiješati.

Izvor: Dobra hrana