Medaljoni u umaku od kajmaka

by | 12 svibnja, 2013

Sastojci:

  • 2 svinjska filea
  • 400 g šampinjona
  • 150 g kajmaka
  • 40 g senfa
  • 1 žlica gustina
  • 2 dl vrhnja
  • 2 dl juneće juhe
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Filee očistiti od masnoće i žilica a zatim ih narezati na komadiće, istanjiti tučkom za meso i oblikovati u medaljone.
2. Medaljone začiniti po želji i premazati senfom.
3. Šampinjone narezati na listove.
4. Na malo ulja popeći medaljone kako bi porumenili, a zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
5. Na masnoći od mesa popeći šampinjone, potom uliti juneću juhu i mješavinu vrhnja i gustina. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok ne proključa, a zatim vratiti medaljone i nastaviti s pirjanjem dok se ne dobije željena gustoća.
6. Pred kraj pirjanja dodati kajmak i začine po želji te sve zajedno kratko prokuhati.
7. Gotove medaljone poslužiti uz kuhano povrće.

Izvor: Dobra hrana