


Sastojci:
- 200 g palente
- 8 prepeličjih jaja
- 150 g mesnate slanine
- 40 g parmezana
- 1 veća brokula
- 4 žlice ulja
- sol, papar
Priprema:
1. Palentu skuhati prema uputstvu s vrećice, dodati u nju parmezan i promiješati.
2. Brokule očistiti, potrgati na cvjetove i kratko prokuhati u slanoj vodi.
3. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje i rasporediti po njoj cvjetove brokula. Zatim ih preliti toplom palentom (tako da debljina palente bude 1 cm), poravnati i ostaviti da se ohladi.
4. Kada se palenta stegne, okruglom modlom za krafne izvaditi krugove.
5. Mesnatu slaninu narezati na štapiće i popeći na malo ulja, zatim je izvaditi i ostaviti na toplom.
6. Na masnoći od slanine ispeći prepeličja jaja.
7. Na svaki kolut palente staviti po jedno pečeno jaje i posipati s malo pečene slanine.
DODATNI SAVJET:
Umjesto prepeličjih jaja, možete koristiti manja kokošja.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



