Marmelada s jabukama i mandarinama

by | 3 studenoga, 2012

 Jednostavna, brza i zdrava marmelada

SASTOJCI:

* 1kg jabuka 
* 3 mandarine/300 g 
* 1 čaša šećera
* 1 vanilin šećer
* Sok od jednog limuna
* 1/2 čaše vode
* Malo cimeta, po želji

 

PRIPREMA:

1. Zrele jabuke očistite od kožice i sjemenki. Izrežite in na kockice, stavite u širu posudu i kuhajte na jačoj vatri. Stalno miješajte drvenom kuhačom.

2. Kada se skuha sok od jabuka, prelijte s malo vode, dodajte vanilin šećer i poklopite.

3. Neka se tako kuha jednu minutu, otklopite i kada jabuke omekšaju propasirajte ih štapnim mikserom u pire. Zatim ih vratite na štednjak, pa dodajte šećer, sok od limuna i oćišćene i nasjeckane mandarine.

4. Na laganijoj vatri, kuhajte do željene gustoće. Smjesu uspite u zagrijane teglice, ohladite, držite u hladnjaku, savjetuje Coolinarika . S ovom finom marmeladom možete mazati palačinke ili s njom ukrasiti neki voćni kolač ili tortu.
 

Tagovi: