Marinirani bataci

by | 8 prosinca, 2013

Sastojci:

  • 6 većih pilećih bataka
  • 1/2 limuna
  • 200 g majoneze
  • 2 žlice senfa
  • 2 češnja češnjaka
  • prstohvat majčine dušice
  • 600 g krumpira
  • mješavina začina

Priprema:
1. Češnjak očistiti i protisnuti, a sok od limuna iscijediti.
2. U odgovarajućoj posudi umutiti majonezu, senf i sok od limuna pa dodati češnjak, majčinu dušicu i začine po želji te promiješati.
3. Batake zarezati na više mjesta, a zatim ih preliti pripremljenom marinadom i ostaviti u hladnjaku da odstoje najmanje 120 minuta.
4. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, a zatim u nju poslagati marinirane batake i pokriti ih folijom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC oko 30 minuta, a potom skloniti foliju i nastaviti s pečenjem dok ne porumene.
5. Krumpir oguliti i narezati na štapiće, a potom ga ispeći na vrućem ulju i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: Dobra hrana