


Sastojci:
- 1,2 kg junećih rebrica
- 2 žlice senfa
- 2 žličice smeđeg šećera
- 3 češnja češnjaka
- 1 žlica džema od šljiva
- 3 žlice umaka od soje
- 2 dl soka od rajčica
- mješavina začina
- 1 žličica mljevene paprike
- 600 g krumpira
- 30 g margarina
- 1 dl mlijeka
- ulje
Priprema:
1. Češnjak očistiti i ispasirati.
2. Pomiješati senf, smeđi šećer, pasirani češnjak, 0,5 dl ulja, umak od soje, mljevenu papriku i začine po želji, pa dobro izmiješati.
3. Dobivenom smjesom preliti juneća rebrica, te ih dobro promiješati i ostaviti u hladnjaku najmanje 4 sata.
4. Zatim rebrica ispeći na ulju sa svih strana. Kada rebrica porumene, dodati sok od rajčice, džem od šljiva i malo vode, pa nastaviti s pirjanjem na umjerenoj temperaturi. Tijekom pirjanja dolijevati vodu po potrebi dok meso ne omekša.
5. Krumpir oguliti i narezati na kockice, a zatim ga skuhati u slanoj vodi. Ispasirati ga, te dodati margarin, mlijeko i začine po želji, te dobro izmiješati. Pire krumpir poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



