Mame dojilje, pronađite novouređene klupe za dojenje i učinite korak više za vaše zdravlje, i svoga djeteta

Nacionalni tjedan dojenja, 1. – 7. listopada 2021., obilježite dojenjem na klupama za dojenje na hodačkim stazama i u parkovima Živjeti zdravo

by | 1 listopada, 2021
dojenje, klupe za dojenje

Kroz projekt Živjeti zdravo, čija je voditeljica prof. dr. sc. Sanja Musić Milanović, a koji provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo u partnerstvu s Mrežom zavoda za javno zdravstvo, nabavljeni su jednoobrazni setovi opreme za uređenje po jedne hodačke staze i po jednog parka u svakoj županiji Republike Hrvatske.

U sklopu toga, a s ciljem promicanja zaštite i pružanja podrške dojenju kao najzdravijem izboru za dijete i za majku te kako bi potakli stvaranja okruženja koja promiču zdravlje, svaka hodačka staza i park Živjeti zdravo obogaćeni su stolićem i klupom za prematanje i dojenje.

Važnost zdravog stila života i dojenja na otvorenom

Ove godine, od 1. do 7. listopada povodom obilježavanja Nacionalnog tjedna dojenja želja je, uz podizanje svijesti o važnosti i dobrobiti dojenja za dijete, majku i cjelokupnu zajednicu, poslati poruku i o važnosti provedbe zdravih stilova života i provođenja vremena na otvorenom u svrhu očuvanja zdravlja majke i djeteta.

U suradnji s Hrvatskom udrugom grupa za potporu dojenju i zajednice Supermame.hr, tijekom Nacionalnog tjedna dojenja pozivaju sve mame da u svojim zajednicama pronađu jednu od klupa za dojenje na hodačkim stazama i u parkovima Živjeti zdravo i učine korak više za vlastito zdravlje, kao i za zdravlje svoga djeteta.

Pridružite se inicijativi obilježavanja Nacionalnog tjedna dojenja i u tjednu od 1. do 7. listopada provedite vrijeme vani na otvorenom u parkovima i na hodačkim stazama Živjeti zdravo, slobodno nahranite svoju dječicu i na taj način pošaljite poruku o dobrobiti dojenja za zdravlje!

Svoje trenutke uz klupu za dojenje u parku ili na hodačkoj stazi Živjeti zdravo zabilježite fotografijom i svoje misli o vrijednosti ovakvih klupa u zajednici podijelite s nama na društvenim mrežama Živjeti zdravo uz @zivjeti.zdravo i #dojislobodno. Sve pristigle materijale podijelit ćemo putem društvenih mreža Živjeti zdravo!

dojenje, klupe za dojenje

 

Voditeljice zajednice Supermame.hr odlučile su se pridružiti akciji upravo zbog toga što su kao majke svjesne važnosti dojenja, važnosti podrške i tolerancije okoline kako bi dojenje bila uspješna priča i za bebu i za majku. “Podrška i tolerancija izrazito su važne za majku, pogotovo u početnom, osjetljivom periodu kada se majka i beba tek upoznaju. Sjećamo se i nas samih, koliko smo bile nesigurne i koliko su nas komentari okoline doticali i utjecali na naše samopouzdanje, pogotovo u trenucima hranjenja naših beba u javnosti. Činjenica da sada postoje klupe namijenjene baš za to, daje slobodu i samopouzdanje svakoj mami. Slobodno dojenje bez znatiželjnih i osuđujućih pogleda treba osigurati svakoj bebi i svakoj mami. Upravo zato smo ponosne na ovakvu divnu inicijativu.”

Izvor: hzjz.hr

FOTO: Wendy Wei/Pexels